Kasvattajista luontoliikuttajiksi -hanke päättyi hyvin tuloksin

25.04.2013|Ulkoile

Yli 600 opiskelijaa opettajineen saivat virikkeitä ja koulutusta luontoliikuntaan sekä lähiluonnon hyödyntämiseen Suomen Ladun Kasvattajista luontoliikuttajiksi -hankkeesta.

Suomen Latu aloitti vuonna 2010 Kasvattajista luontoliikuttajiksi -hankkeen. Tavoitteena oli lisätä lastentarha- ja luokanopettajaopiskelijoiden tietoa luontoliikunnasta, mutta myös motivoida kasvatusalan oppilaistosten opettajia integroimaan luontoliikunnan menetelmiä osaksi opetuksen sisältöjä.
 
Yhteistyökumppaneiksi valikoituivat Oulun, Rauman ja Savonlinnan opettajankoulutuslaitokset.
 
Oppilaitokset toivoivat yhteistyötä erityisesti käytännön harjoitusten, luentojen ja opinnäytetöiden muodossa. Suomen Ladun kouluttaja oli mukana useilla kursseilla esittelemässä järjestön lasten ja nuorten toimintaa ja ohjaamassa käytännön harjoitteita maastossa. Lisäksi oppilaat suorittivat osana opintojaan Metsämörrin ja Muumien hiihtokoulun ohjaajakoulutuksia. 
 
- Hanke herätti paljon kiinnostusta, tämäntyyppiselle toiminnalle on selvästi tarvetta ja kysyntää, kertoo hankkeen koordinaattori Tiia Eskelinen.
 
Hankkeen yhteydessä tehtiin myös opinnäyteyhteistyötä ja kehitettin uusi Muumien lumikenkäily-toimintamuoto sekä aloitettiin Muumien retkeilykoulun suunnittelua.
 
- Uusilla toimintamuodoilla saadaan konkreettisesti lisättyä kasvattajille koulutusvalikoimaa. On tärkeää, että tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja lasten monipuoliseksi luontoliikuttamiseksi, Eskelinen lisää.
 
Kaksivuotinen hanke päättyi joulukuussa 2012 hyvin tuloksin. suomen Latu pyrkii jatkossakin järjestämään ohjaajakursseja yhdessä yhteistyöoppilaitosten kanssa. 
 
Lue hankeraportti kokonaisuudessaan täältä