Heittäydy villiyrtteilemään metsäillen Suomen Ladun johdolla

19.05.2021|Ulkoile

Villiyrtteilyä metsäillen -tapahtumakuukausi on alkanut! Suomen Latu järjestää yhdessä paikallisten jäsenyhdistystensä sekä eri toimijoiden kanssa Villiyrtteilyä metsäillen -teemaisen tapahtumakuukauden 15.5.-15.6. Mukana on yhteensä 55 paikkakuntaa eri puolilla Suomea. 

Villiyrtteilyä metsäillen on omatoimisesti kierrettävä luontopolku, jonka voi kiertää silloin, kun itselle parhaiten sopii. Sen varrella on villiyrttiaiheisia ja/tai Polku mielen maisemiin -tauluja. Taulujen avulla voi oppia tunnistamaan villiyrttejä ja saa vinkkejä niiden hyödyntämisestä arjessa. Luonnosta kerättävät villiyrtit ovat ilmaista, terveellistä ja ekologista lähiruokaa. Osa poluista on Kävelykipinä-tapahtumien yhteydessä. Näin ollen polkuja on yli 100 ympäri Suomen.

Polku mielen maisemiin -taulujen avulla voi saada konkreettisia työvälineitä oman hyvinvointinsa tukemiseksi lähiluonnon ja helppojen kysymysten avulla. Ne pohjautuvat Minna Kainulaisen kirjaan (Omaan tahtiin. 190 askelta omien oivallusten polulla) ja ovat Suomen Ladun hyvinvointityöryhmän työstämät. 

Jo kymmenen minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä, verenpainetta ja vähentää stressihormoneita kaikkina vuodenaikoina. Metsän tietopankkiin ja kuntosalille on vapaa pääsy 24/7. Kutsumme kaikki kokemaan luonnon hyvää tekevät vaikutukset ja syventämään luontosuhdettaan sekä oppimaan uutta. 

Näillä omatoimipoluilla kannustamme vastuulliseen ja matalan kynnyksen liikkumiseen sekä haastamme kaikki kuva-arvontaan

”Jätetään korona taakse ja annetaan luonnon lumota, liikkuen ja aistien sekä luonnosta voimavaroja arkeen saaden”, Reija Koivu Suomen Ladusta toivottaa.

Lisätietoja tapahtumakuukaudesta täältä.