Hankasalmessa vuoden 2021 talviuintipaikka

03.03.2021|Rakastu Talviuintiin Ulkoile

Suomen Ladun talviuintityöryhmä on valinnut vuoden 2021 talviuintipaikaksi Hankasalmen Ladun ja Polun ylläpitämän historiallisen talviuintipaikan.

Suomen Ladun talviuintityöryhmä vaikuttui Hankasalmen talviuintipaikan historiasta, hyvästä sijainnista, paikan toimivuudesta ja tietenkin lähes satavuotiaasta jalkapuusta. 

Hankasalmen talviuintipaikka on Pappilan vanha rantasauna, joka on rakennettu 1930-luvun alkuvuosina. Saunassa on katon rajassa papin ideoima jalkapuu varpaiden lämmittelyä varten.

Hankasalmen Latu ja Polku on kunnostanut saunan ja pukuhuoneen sisätilat. Pukuhuoneessa on lämmityskamina, jossa voi paistaa myös makkaraa. Sauna sijaitsee melkein kirkonkylän keskustassa ja sinne pääsee myös rollaattorilla ja talvella potkurilla. 

Talviuintipaikalla on huomioitu myös turvallisuus. Parkkipaikalta on hiekoitettu polku rantaan. Sauna sijaitsee aivan rannassa, josta on lyhyt matka uimaan. Talviuintipaikalla lämmitysmatto on koko laiturin mittainen ja laiturilta on leveät puuportaat järveen. Uimarit ovat sopineet ettei kukaan mene yksin uimaan ja toisista pidetään huolta.

Parasta talviuintipaikassa on tunnelmallinen satavuotiaitten hirsien tuoksu ja se kaikkien ihailema jalkapuu!

Kommentoi

Kommentit

(Ei otsikkoa)

Taipuu: Hankasalmella

- 11.03.2021