Euroopan komissio palkitsi Seikkailevat perheet

29.11.2022|Ulkoile

Suomen Ladun Seikkailevat perheet -toiminta valittiin Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -sarjassa kolmen parhaan joukkoon myöhään maanantai-iltana.

Suomen Ladun perheille suunnattu Seikailevat perheet -toiminta palkittiin Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -palkinnolla. Pääpalkinto meni Sloveniaan, mutta 2500 euron arvoisen tunnustuspalkinnon vastaanottivat Susanne BlomqvistNina Räike ja Eki Karlsson Suomen Ladusta. 

Euroopan unionin innovoinnista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel oli kutsunut kaikki 12 finalistia Brysselissä 28.11.2022 järjestettyyn palkintogaalaan.

Euroopan komission  #BeActive -palkinnoilla halutaan palkita toimijoita liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi tehdystä työstä Euroopassa sekä nostaa esiin hyviä käytäntöjä, organisaatioita ja toimijoita.

#BeActive -palkintokategorioita on yhteensä neljä: #BeActive Education Award, #BeActive Workplace Award, #BeActive Local Hero Award ja #BeActive Across Generations Award. Suomen Ladun Seikkailevat perheet -toiminta on ehdolla Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi.

Seikkailevat perheet on Suomen Ladun vuonna 2019 aloittama perheliikunnan toimintamalli

Seikkailevat perheet on 2019 aloitettu perheliikunnan toimintamalli, jossa perheet ulkoilevat ja liikkuvat yhdessä osana Suomen Ladun jäsenyhdistyksen toimintaa. Kohderyhmänä ovat alle 10-vuotiaat lapset ja heidän lähipiirinsä. Tärkeintä Seikkailevat perheet -toiminnassa on aikuisten ja lasten yhteinen hauska ja kiireetön liikunta ja ulkoilu.

"Seikkailevissa perheissä kaikki osallistuvat, myös aikuiset. Yhdessä seikkaillen löydetään uusia ulkoilumahdollisuuksia omassa lähiympäristössä, toiset perheet tulevat tutuiksi ja koetaan uudenlaista yhteisöllisyyttä", kertoo Seikkailevat perheet -vastaava ja ulkoilunsuunnittelija Susanne Blomqvist

Seikkailevat perheet -toimintaa on eri puolilla Suomea ja sitä toteuttavat paikallisesti Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja niiden yhteistyötahot. Toimintaa ohjaavat lasten omat vanhemmat, isovanhemmat ja muut lapsille läheiset aikuiset. Koska toiminta toteutetaan vapaaehtoispohjalta, on osallistuminen perheille maksutonta.

Seikkailevat perheet -toiminta on valittu kolmen finalistin joukkoon Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi. Muut finalistit ovat ASP Asilo Savoia Italiasta ja Univerza V Ljubljani Sloveniasta.