80 vuotta Maaottelumarssista – Kävelykipinä haastaa kaikki suomalaiset kävelemään

24.03.2021|Kävelykipinä Ulkoile

Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran Kävelykipinä-kampanja haastaa kaikki suomalaiset kävelemään 4.–25. toukokuuta.

Kävelykipinä on valtakunnallinen kampanja, joka toteutetaan eri puolilla Suomea. Paikallisten kävelyiden järjestäjiksi kutsutaan yhdistyksiä, seuroja, kuntia ja liikelaitoksia. Kuka tahansa voi osallistua, eikä järjestäminen tai osallistuminen maksa mitään. 

”Kävely sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille ihmisille terveyttä ylläpitäväksi liikunnaksi”, sanoo Tahko Pihkala -seuran puheenjohtaja Tuomo Jantunen.

"Korona-aika on käynnistänyt ulkoliikuntabuumin, ja jo viime kesänä yhä useammat suomalaiset löysivät itsensä lenkkipolulta ja retkeilyreitiltä", Jantunen jatkaa.

Kävelyiden järjestelyissä tullaan ottamaan huomioon ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset – tarvittaessa kävely voi olla esimerkiksi merkittyjen reittien kiertämistä omalla ajallaan oman lähipiirin kesken.

80 vuotta Maaottelumarssista

Vuosi 2021 on aivan erityinen kävelyvuosi, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Suomen ja Ruotsin välisestä Maaottelumarssista, johon osallistui 1,5 miljoonaa suomalaista. Suomi voitti Ruotsin ylivoimaisesti.

Lue lisää: Artikkeli Maaottelumarssista Latu&Polku-lehdessä.

Kävelykipinässä ei kävellä Ruotsia eikä kelloa vastaan, ja matkankin saa jokainen järjestäjä valita itse.

”Vuoden 1941 osallistujalukemiin pääsy tarkoittaisi tämän päivän väkiluvulla 2,3 miljoonaa kävelijää. Vaikka aivan tähän ei yllettäisi, on tavoitteena saada miljoona suomalaista liikkeelle toukokuun aikana”, Tuomo Jantunen kertoo.

Kävelykipinän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Osallistu samalla kilometrikisaan

Kävelykipinä-tempauksessa tarjotaan lisäksi jokaiselle mahdollisuus kerätä kävelykilometrejä kevään ja kesän ajan. Niin järjestöt, kunnat, työpaikat kuin yksittäiset ihmisetkin kutsutaan osallistumaan leikkimieliseen Kävelykilometrikisaan. Kilometrikisaa pyörittävät Helsingin Seudun Liikenne HSL sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Lue lisää: Tutustu Kävelykilometrikisan verkkosivuihin.

Kävelykipinän kampanja-aika on 4.–25.5.2021. 

Kävelykipinä verkossa

suomenlatu.fi/kavelykipina
kavelykilometrikisa.fi
#kävelykipinä
#kävelykipinä2021

Kommentoi

Kommentit

Kävely

Mulla ei ole joukkuetta ja osallistuisin yksin

- 17.04.2021