Tuhannet yöpyvät ulkona tulevana lauantaina

14.06.2017|Nuku yö ulkona Tapahtumat Ulkoile

Suomen Latu haastaa 17.6. Luonnon päivän kunniaksi kaikki nukkumaan yönsä ulkona.

Nuku yö ulkona -haaste leviää parhaillaan sosiaalisessa mediassa hurjaa vauhtia: kutsuun on vastannut jo melkein 8 000 henkilöä.

”Nuku yö ulkona on Suomen Ladun ideoima haaste, jonka tavoitteena on kannustaa kaikkia nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta ulkoilla ja nauttia luonnosta”, laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto Suomen Ladusta kertoo.

Haasteella pyritään myös madaltaman kynnystä retkeilyyn ja ulkona nukkumiseen: yönsä voi aivan hyvin viettää vaikka parvekkeella tai takapihalla. 

Nuku yö ulkona -haasteen yhteydessä kolmeen eri kansallispuistoon, Nuuksioon, Hossaan ja Salamajärvelle nousee upea Metsähotelli palveluineen. Hotellit ovat maksuttomia ja pelkästään niissä yöpyy lauantaina yli 700 retkeilijää.

”Teltta- ja riippumattopaikat varattiin paikoin täyteen jo toukokuussa, mutta tapahtumiin voi tulla mukaan omalla majoitteella tai vain vierailemaan päiväseltään. Metsähotelleissa on maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille”, Juhani Lehto kertoo. 

Metsähotellien lisäksi Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja monet muut tahot järjestävät lauantaina yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumat on koottu Luonnon päivien sivuille osoitteeseen www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia. Tapahtumia on kalenterissa jo satakunta.

Nuku yö ulkona -haaste on osa Luonnon päiviä, joita on juhlittu vuoden mittaan ahkerasti.

”Kahden edellisen Luonnon päivän tapahtumiin on osallistunut yhteensä yli 60 000 ihmistä. Tätä kesän Luonnon päivää kohtaan kiinnostus on ollut huomattavasti aikaisempaa suurempaa. Uskaltaudun väittämään, että viikonloppuna saatetaan tehdä ulkona yöpymisen epävirallinen Suomen ennätys. Riittääköhän siihen esimerkiksi 30 000 yöpyjää?” miettii Luonnon päivät -hankkeen projektipäällikkö Joel Heino.

Nuku yö ulkona -haaste järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna siitä tuli ilmiö sosiaalisessa mediassa, kun tuhannet suomalaiset innostuivat syykuussa nukkumaan yönsä ulkona.

Kaikille ensimmäistä kertaa ulkona nukkumista suunnitteleville Suomen Latu on koonnut lyhyen, viiden vinkin listan. Suomen Latu kannustaa osallistujia myös jakamaan kokemuksensa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #nukuyöulkona ja #luonnonpäivät.

www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Kommentoi

Kommentit

Nuku yö ulkona

Tarvolan kyläyhdistys ottivat haasteen vastaan, ja menemme Hanhivuoren laavulle nukkumaan yöksi ulos.
Voi nukkua teltassa, kalliolla , riippukeinussa, sateen sattuessa laavussa. Tarjolla nokipannu kahvia ja makkaraa. Kaikki nukkumaan ulos ja nauttimaan luonnon rauhasta.

- 17.06.2017

eka yö tänä kesänä

talon päädyssä veve trailerin päällä odottaa juhannus telttamatkaa joensuun höytiäiselle.isäntä innostui,kun kerroin tästä haasteesta.että,mukavia unia!!!

- 17.06.2017

yö ulkona

Tulipa yö nukuttua omalla terassilla. Samalla muistelin ladun leiripäiviä.

- 18.06.2017