Uutisarkisto: Ulkoile

Retkipaika: Kuivataipaleen kanava

Pohjois-Savosta, Suonenjoen syrjäkyliltä löytyy kanava, joka on pienestä koostaan huolimatta ainutlaatuinen. Aiemmin teollisuuden vesiliikennettä palvellut kanava on nykyisellään tuttu monella huviveneilijälle. Retkipaikka teki talvisen retken museokanavalle.

12.03.2013|Ulkoile

YHDESSÄ GPS-arvonta suoritettu

YHDESSÄ-geokätköilytapahtumia järjestettiin 23.-24.2. kolmellatoista paikkakunnalla. Kaikkien tapahtuman loganneiden kätköilijöiden kesken arvottiin Garmin Suomen lahjoittama Oregon 450t GPS-laite. Voittajaksi arvottiin kätköilijänimimerkki mepile, joka osallistuikin peräti viiteen YHDESSÄ-eventtiin. Onnea!!

05.03.2013|Ulkoile

Suomen Latu: VALO ry:n strategian puutteellisuus estää liittojen sitoutumisen strategiaan

Valon strategia on tällä hetkellä tilassa, jossa joudumme arvailemaan, mitä vaikutuksia toiminnalla on ensi vuoden toimintasuunnitelmaamme tai pitkän aikavälin toimintoihin. Tämän vuoksi meidän on vaikea sitoutua ensi vuonna tiiviisti uuteen toimintakulttuuriin, Suomen Latu kirjoittaa lausunnossaan.

01.03.2013|Ulkoile

Lumikenkäily tutuksi

Tuhansia vuosia vanha. Arktisten alueiden asuttaja. Keksintönä pyörän veroinen. Lumikenkäily lumoaa luonnossa liikkujan.

27.02.2013|Ulkoile

Jyväskylän Ladun Muumien hiihtokoulu palkittiin lasten liikuttajana

Jyväskylän Latu ja sen järjestämät Muumien hiihtokoulut palkittiin Keski-Suomessa Vuoden lasten liikuttajana.

27.02.2013|Ulkoile

Yhdessä-päivän geokätköilytapahtumissa 1000 osallistujaa

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestivät viikonloppuna geokätköilytapahtumia 13 paikkakunnalla.

25.02.2013|Ulkoile

Valtakunnallinen laturetki keräsi yhteen 1700 hiihtäjää

1 704 hiihtäjää kokoontui sunnuntaina valtakunnalliselle laturetkelle Säkylänharjulle.

25.02.2013|Ulkoile

Kuopiossa muumien lumikenkäily keräsi 300 osallistujaa

Muumien lumikenkäilykiertueen ensimmäinen tapahtuma oli menestys. Kuopiossa, Pilpan majalla harjoiteltiin lumikenkäilyä ja nautittiin ulkoilusta viime sunnuntaina.

19.02.2013|Ulkoile

Retkipaikka: Kirkkonummen erikoisin lippaluola

Yksi Retkipaikan syntykipinöistä oli ajatus siitä, että jos pystyisi ihmisiä auttamaan lähiluonnon ihmeiden löytämisessä. Sellaisten, joiden ohi kulkee päivittäin, mutta joita ei koskaan tule noteeranneeksi. Niinpä riemuni oli suuri, kun sain vinkin, joka kertoi Veikkolasta löytyvän mainittavan lippaluolan.

13.02.2013|Ulkoile

Muumien lumikenkäilykiertue pyörähtää käyntiin

Suomen Latu ja Allergia- ja Astmaliitto järjestävät viidellä paikkakunnalla Muumien lumikenkäily –tapahtuman osana Allergia- ja Astmaliiton Cityliikkuja-hanketta ja Suomen Ladun Yhdessä-teemaa.

06.02.2013|Ulkoile

Retkipaikka: Sipoonkorven parhaita paloja

Kauaa ei ole siitä, kun Sipoonkorpea vaadittiin kansallispuistoksi. Alue oli pitänyt pintansa, säilynyt asuttamattomana ja yhtenäisenä, eteläisenä erämaana. Sen verran koskemattomana, että kansallispuiston statuksen ansaitsi. Retkipaikka kävi syksyllä tutustumassa alueen kiinnostaviin luonnonnähtävyyksiin.

04.02.2013|Ulkoile

Tiirismaalla suksi yli tuhat hiihtäjää

Tiirismaan Hiihto sai sunnuntaina liikkeelle yli tuhat hiihdon ystävää. Leppoisa talvisää ja hyväkuntoinen latuverkosto innosti niin isot kuin pienetkin hiihtäjät suksille.

04.02.2013|Ulkoile

Vuoden Retkikohde 2013 yleisöäänestys alkaa

Vuoden Retkikohde 2013 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee kymmenen kohdetta. Vuoden Retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi.

21.01.2013|Ulkoile

Retkipaikka: Mystisen kaunis jääluola Jyväskylässä

Aina ei tarvitse lähteä asutuksen keskeltä pois, jotta löytäisi upean retkipaikan. Usein riittää, että uskaltaa astua vain muutaman askeleen sivuun tutulta polulta. Niin kävi myös tällä kertaa, kun Jussi löysi aarteen, jonka ohi kymmenet ja taas kymmenet ihmiset kulkevat päivittäin. Vaan eivät kulkisi, jos tietäisivät...

16.01.2013|Ulkoile

Lähde Suomen Ladun retkeilykursseille

Retkeily on Suomen 4. suosituin ulkoiluharrastus. Latu & Polku -lehden lukijoista peräti 65 % harrastaa retkeilyä. Tutustu retkeilyyn tai syvennä taitojasi Suomen Ladun kursseilla: Akumajan retkeilykurssi, lintukurssit, opaskurssi...

15.01.2013|Ulkoile

Retkipaikka: Nuuksion hienoin luola

Valtaosa Nuuksion kansallispuiston kävijöistä kohtaa vain sen puolen, jossa hoidetut reitit sattuvat kulkemaan. Heille, jotka uskaltavat poiketa näiltä poluilta, avautuu aivan toisenlainen Nuuksio, josta löytyy mm. kymmenkunta mainitsemisen arvoista luolaa. Näistä edustavin löytyy Vähä-Hauklammelta.

09.01.2013|Ulkoile

Retkipaikka: Suurin luonnonluola Kehä III:n sisäpuolella

Äkkiseltään ei mieleen juolahda, että Kehä III:n sisäpuolella olisi mainittavia luonnonluolia. Niitä kuitenkin löytyy useampikin. Espoossa sijaitsevaa Nepperinluolaa on pidetty näistä suurimpana, mutta Vantaan Kalkkikallion luola vetää kuitenkin pidemmän korren.

03.01.2013|Ulkoile

Liikunnasta lääke masennukseen?

Viime vuonna liki puoli miljoonaa suomalaista sai kelakorvausta masennuslääkkeistä. Pillerinpopsinnan haittojen ja pitenevien terapiajonojen uskoisi houkuttelevan etsimään vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

28.12.2012|Ulkoile

Retkipaikka: Nurmijärven Hiidenkivillä

Keski-Uusimaa tarjoaa retkeilijälle koko joukon mielenkiintoisia geologisia kohteita. Tällä kertaa suuntaamme kahdelle Nurmijärven Hiidenkivistä. Toinen näistä on monelle yllättävänkin tuttu, vaikka se ei ehkä sattumalta paikalle osuessa enimmäisenä tulisi mieleen.

26.12.2012|Ulkoile

Autiotupien Lonely Planet

Jouni Laaksosen ja Joel Aholan uutuuskirja esittelee kattavasti pohjoisen autiotuvat ja ainutlaatuisen tupakulttuurimme.

25.12.2012|Ulkoile

Löytyretkeilyä tietoverkossa

Uusien kohteiden etsiminen voi parhaimmillaan olla lähes yhtä hauskaa kuin itse retkeily niissä. Tällä kertaa Retkipaikka valottaa tuota löytämisen riemua ja antaaa muutaman vinkin siihen, kuinka itse kukin voi löytää uusia retkikohteita internetin aarreaitasta.

21.12.2012|Ulkoile

Viime hetken lahjavinkki: Suomen Ladun jäsenyys

Liikunnan iloa pukinkonttiin – anna lahjaksi Suomen Ladun jäsenyys. Ostamalla lahjaksi Suomen Ladun jäsenyhdistyksen jäsenyyden annat ystävällesi liikunnan iloa koko vuodeksi. Olet samalla mukana tukemassa arvokasta työtä suomalaisen ulkoilun ja terveysliikunnan edistämiseksi.

19.12.2012|Ulkoile

Seuratukea lisätään – yhdistyksiä kannustetaan hakemaan rahaa lasten ja perheiden toimintaan

Liikunnan määrärahoja tullaan suuntaamaan entistä enemmän ruohonjuuritason toimintaan. Siksi seuratuen rahoitusta kasvatetaan ensi vuonna 2,3 miljoonalla eurolla. Yhdistysten kannattaa nyt hakea seuratukea toimintansa avuksi.

19.12.2012|Ulkoile

Hiihdon suosio on vankkumaton

Suomalaisista 68 % harrastaa hiihtoa. Hyvälumiset talvet, välineiden kehitys ja yksilölajien trendikkyys ovat vahvistaneet hiihdon suosiota ja tuoneet uusia harrastajaryhmiä.

19.12.2012|Ulkoile

Kouluttaudu lasten hiihto- tai lumikenkäohjaajaksi

Lapsena saatu kipinä hiihtoon säilyy monesti läpi elämän. Onkin tärkeää, että lapsille järjestetään tilaisuuksia ja paikkoja hiihdon oppimiseen. Kouluttaudu nyt hihto- tai lumikenkäohjaajaksi.

19.12.2012|Ulkoile

Kävely, pyöräily ja hiihto suomalaisen ulkoilijan suosikkilajit

Suomen Ladun ulkoilubarometri kartoittaa, mitä ja millä tavoin suomalaiset ulkoiluihmiset harrastavat. Ykköslajeja ovat kävely, pyöräily, maastohiihto, retkeily ja sauvakävely. Monet lajit myös linkittyvät toisiinsa ja kasaantuvat samoille ihmisille.

18.12.2012|Ulkoile

Lakiesitys laajentaisi Koloveden kansallispuistoa 3500 hehtaarilla

Hallitus on ehdottanut lakimuutosta, jolla laajennettaisiin Koloveden kansallispuistoa yli 3 500 hehtaarilla. Laajennuksessa puistoon liitettäisiin laajahkoja vesialueita ja mannerrantoja.

17.12.2012|Ulkoile

Suomen Latu: luontoliikuntaa ja jokamiehenoikeuksia perusopetuksen opetussuunnitelmaan

SLU, Nuori Suomi ja Suomen Latu antoivat yhteisen lausunnon perusopetuksen opintosuunnitelmaan.

14.12.2012|Ulkoile

Liikunnan iloa pukinkonttiin!

Anna lahjaksi Suomen Ladun jäsenyys.

14.12.2012|Ulkoile

Metsämörriohjaajat ja Tuulenhuiske ehdolla Vuoden Lasten ja nuorten luontoliikuttajaksi

Ehdokkaat Vuoden Lasten ja nuorten luontoliikuttajaksi on valittu. Ehdolla ovat Kirkkohallitus, Metsämörriohjaajat ja Luonnossa kotonaan -ltapäiväkerho Tuulehuiske.

13.12.2012|Ulkoile

Ärjänsaari on Oulujärven aarre

Kainuun mereksikin tituleerattu Oulujärvi näyttää parhaat puolensa Ärjänsaaressa.

13.12.2012|Ulkoile

Avantouinnin SM-kilpailut lähestyvät

Avantouinnin SM-kilpailut järjestetään 25.–27.1.2013 Kylpylähotelli Peurungassa, Laukaassa. Ilmoittautuminen kilpailuihin on käynnissä ja sarjoja löytyy kaikenikäisille ja -tasoisille uimareille.

12.12.2012|Ulkoile

Lähiretkeilyä Katmandun laaksossa

Suomen Ladun kehitysyhteistyöhanke Nepalissa valmistautuu viimeiseen hankevuoteensa. Tänä vuonna hankealueelle avattiin uusia lähiretkeilyyn sopivia reittejä.

12.12.2012|Ulkoile

Toni Piispanen Vuoden 2012 Rehti Urheilija

Tahko Pihkala -seura ja Suomen Kuvalehti ovat valinneet Vuoden Rehdiksi Urheilijaksi liikuntatieteiden maisteri Toni Piispasen.

12.12.2012|Ulkoile

Metsämörri maailmalla

Metsämörritoimijat ympäri maailmaa kokoontuivat marraskuun lopussa Japaniin kansainväliseen Metsämörri-symposiumiin. Alun perin Ruotsista kotoisin oleva satuhahmo johdattaa lapsia luontoon jo yli kymmenessä maassa.

10.12.2012|Ulkoile

Metsät parantavat elämänlaatua

Kansallisen metsäneuvoston Metsät parantavat elämänlaatua -työryhmä on tutkinut metsien aineettomia hyvinvointivaikutuksia ihmiselle. Eilen julkaistu raportti antaa kattavan kuvan metsien moninaisista hyvinvointivaikutuksista ja niiden kehittämisestä.

05.12.2012|Ulkoile

Uusi liikuntajärjestö ry on nyt Valo

Liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön nimi Valo julkistettiin yli sadan urheilujohtajan edessä strategiapäivillä Turussa 30.11.2012 ja suorana internetissä.

03.12.2012|Ulkoile

Koulut ja päiväkodit arvostavat metsäluontoa lähellään

Suomen luonnonsuojeluliiton Koulumetsäkysely paljasti, että päiväkotien ja koulujen lähimetsissä tärkeää on oikean metsän tuntu. Tyypillinen koulumetsä on kunnan omistama, talojen ja katujen lomassa oleva metsikkö alle 300 metrin päässä koulusta tai päiväkodista.

03.12.2012|Ulkoile

Merirosvojen mailla Ryövärinholmassa

Kaarinan Ryövärinholmasta löytyy yksi Varsinais-Suomen upeimmista luolakohteista. Kerrotaanpa sen tarjonneen suojan myös hurjille merirosvoille, joiden maine elää vielä tänäkin päivänä. Tällä kertaa katsomme, millainen on paikka jännittävän tarinan takana.

28.11.2012|Ulkoile

Mistä löytyy Vuoden Retkikohde 2013?

Vuoden Retkikohde 2013 -kilpailu käynnistyy. Tämän vuoden teemana ovat monitoimikohteet. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa.

28.11.2012|Ulkoile

Tervetuloa Marrasvalkeille!

Tule nauttimaan tunnelmallisesta Marrasvalkea-tapahtumasta täydenkuun aikaan perjantai-iltana 30.11.

26.11.2012|Ulkoile

Suomen Ladun 75-vuotisjuhliin lisää lippuja

Suomen Ladun Gaalailta PeurunkaAreenalla on loppuunmyyty. Varaa paikkasi pian Ravintola Villipeuraan, jossa pääset gaalaillan tunnelmaan ja nautit maittavan juhlabufeen.

23.11.2012|Ulkoile

Lasten majanrakennuskilpailun voittajat palkittu - katso ihastuttavat kuvat

Valtakunnalliseen Majanrakennuskilpailun voittajat julkaistiin eilen 20.11. Osallistuneiden 285 joukosta palkitaan 34 majaa ympäri Suomen.

21.11.2012|Ulkoile

Oittaan tavaroita huutokaupataan

Huutokauppa Suomen Latu Oittaan vintillä lauantaina 15.12. klo 11 alkaen. Näyttö klo 10-11.

21.11.2012|Ulkoile

Ruokolahden Kummakivi

Etelä-Karjalan mielenkiintoisista retkikohteista puhuttaessa nousee silloin tällöin esille sana Kummakivi. Mystinen Kummakivi, josta lähes jokainen on kuullut puhuttavan, mutta vain harva on nähnyt sen, saati tietää mistä se löytyy

21.11.2012|Ulkoile

Suomen Ladun toiminnan painopisteet vuodelle 2013

Suomen Latu edistää matalan kynnyksen liikuntaa – ja suomalaisen väestön kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2013 toimintasuunnitelmassamme painotetaan seuraavia asioita:

19.11.2012|Ulkoile

Vuoden viimeinen Liikuttaja ilmestynyt!

Liikuttaja 4/2012 on ilmestynyt. Lehdestä löytyy mm. tärkeä lukijakysely, Syysliittokokouksen kuulumiset ja yhdistysten luottamushenkilöiden ilmoittaminen vuodelle 2013.

15.11.2012|Ulkoile

Suomen Latu: Kaivostoiminta parempaan valvontaan

Talvivaarassa tapahtunut onnettomuus haittaa merkittävästi luonnon virkistyskäyttöä ja luontomatkailua. Suomen Latu toivoo ympäristöhallinnolta parempaa valvontaa.

15.11.2012|Ulkoile

Haukkalan lähteeltä Laajavuoren pirunluolaan

Jyväskylän Laajavuori tunnetaan hyppyrimäestä, laskettelurinteestä ja kylpylähotellista. Näiden lisäksi vuoren rinteiltä löytyvät myös omat salaisuutensa. Judinin Jussi ottaa lukijat mukaansa näihin harvan tuntemiin retkipaikkoihin.

14.11.2012|Ulkoile

Suomi Meloo kehittyy

Suomi Meloo -tapahtuma on varsin poikkeuksellinen ilmiö Suomessa. Sillä on varsin pitkä historia: ensi kesänä melotaan jo 29. kertaa. Monet muut joukkuetapahtumat ovat eläneet aikansa ja hiipuneet pois, mutta melojat ovat selvästi omaa sukuaan. Heidän keskuudessaan joukkuehenki ja yhteisöllisyys on edelleen voimissaan.

14.11.2012|Ulkoile

Patikointikohde: Kiinan muuri

Yli 6000 km pitkä ja yli 2000 vuotta vanha Kiinan muuri on yksi maailman suurista ihmeistä. Kiinan muuri ei ole vain nähtävyys, vaan erinomainen patikkakohde.

13.11.2012|Ulkoile

Hyvä elämä

Hyvä elämä merkitsee itse kullekin erilaisia sisältöjä ja sävyjä. Kaikilla on kuitenkin yhteiset perustarpeet, aineelliset ja sosiaaliset, henkiset ja hengelliset, kirjoittaa arkkiatri Risto Pelkonen.

11.11.2012|Ulkoile

Pohjois-Karjalan reitistöt kutsuvat retkeilemään

Pohjois-Karjalan retkeilyn grand old man ja Joensuun Ladun puheenjohtaja Eero Oura on oikea mies kertomaan kotimaakuntansa monipuolisista retkeilymahdollisuuksista.

10.11.2012|Ulkoile

Talviuinnista voimaa työelämään

Suomen Ladun talviuintiin keskittynyt kolmivuotinen EU-hanke päättyi elokuussa, mutta hankkeen hyvinvointituote houkuttelee työikäisiä avantoon jatkossakin.

09.11.2012|Ulkoile

Retkipaikka: Retki kotimaisiin luoliin on seikkailu

Suomen Latu julkaisee Retkipaikka-blogin kirjoituksia jatkossa säännöllisesti sivuillaan. Yhdessä haluamme kertoa erityisesti lähiretkeilystä - parhaat kokemukset kun ovat usein lähempänä kuin luulemmekaan. Sarjan ensimmäisessä kirjoituksessa tutustutaan Suomen luoliin.

07.11.2012|Ulkoile

Valtavaaran huiputus vie Rukan kävijän upeisiin maisemiin

Valtavaaran päälle nousevan, noin 8 kilometriä pitkän päiväreitin uudenkarhea nimi on Valtavaaran huiputus. Metsähallitus julisti elokuussa nimikisan, jossa etsittiin vanhalle päiväreitti-nimelle uusi ja tuoreempi vaihtoehto.

07.11.2012|Ulkoile

Oikeutta jokamiehelle

Ympäristöministeriön syyskuussa julkaiseman jokamiesoppaan takaa löytyy Suomen Ladun asiantuntija Anne Rautiainen.

06.11.2012|Ulkoile

Kummi

Metsähallituksen kansallispuistokummit tekevät tunnetuksi Suomen 37 kansallispuiston ja Merenkurkun maailmanperintöalueen luontoa ja harrastusmahdollisuuksia.

02.11.2012|Ulkoile

Ilo irti kurasäästä

Syksyllä koko perhe hautautuu helposti sohvan pohjalle. Sateinen sää ja lyhenevä päivä eivät houkuta ulos liikkumaan. Ulkoilu kuitenkin kannattaa. Lue seitsemän perheliikuntavinkkiä syksyn kurakeleihin.

01.11.2012|Ulkoile

Parasta juuri nyt: Kumpparit

Kumisaapas sopii nykyään niin metsään kuin kaupunkiinkin.

31.10.2012|Ulkoile

Suomen Ladun ulkoilukalenteri on ilmestynyt

Vuoden 2013 Ulkoilukalenteri on ilmestynyt uusimman Latu & Polku-lehden välissä. Kalenteria voi ostaa myös Sporttikaupasta.

25.10.2012|Ulkoile

Suuri ulkoilubarometri 2012

Kerro meille se, mitä olet aina halunnut tietää muista ulkoilijoista. Vastaa Latu & Polku -lehden suureen ulkoilubarometriin ja osallistut tavara-arvontaan.

22.10.2012|Ulkoile

Partiolaiset valittiin vuoden Liikuttajaksi

Vuosittainen Suomen Liikuttaja -palkinto on myönnetty Suomen Partiolaisille. Perinteikäs partiotoiminta liikuttaa maassamme kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria.

21.10.2012|Ulkoile

UKK-instituutti julkaisi Liikuntapiirakan yli 65-vuotialle

Ikääntyessä säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen ehkäisee ja hoitaa monia sairauksia sekä ylläpitää ja parantaa toimintakykyä. UKK instituutti on muokannut viikoittaisen Liikuntapiirakan 65 vuotta täyttäneille.

16.10.2012|Ulkoile

Haussa vuoden Lasten ja nuorten luontoliikuttaja

Metsähallitus ja Suomen Urheilugaala etsivät yhdessä vuoden Lasten ja nuorten luontoliikuttajaa. Suomen Urheilugaalassa 15.1.2013 jaettavalla erikoispalkinnolla haetaan tahoja, jotka edistävät lasten ja nuorten liikkumista metsissä, järvillä, merillä tai muissa luontoympäristöissä.

15.10.2012|Ulkoile

Räätälöidyt kartat käyttöön

Karttakeskuksen kaikille avoimesta ParasKartta-palvelusta voi ensimmäistä kertaa Suomessa tilata omiin tarpeisiin räätälöityjä karttatulosteita omilla merkinnöillä varustettuna.

11.10.2012|Ulkoile

Uusi sivusto avuksi liikunnan olosuhdeasioihin

Uudella liikuntakaavoitus.fi -sivustolla edistetään liikunnalle suotuisten ympäristöjen syntymistä.

04.10.2012|Ulkoile

Lystiä Liikuntaa

Tervetuloa koko perheen voimin liikkumaan Oittaalle 19.10.

02.10.2012|Ulkoile

Missä purkki luuraa?

Geokätköilyn harrastajat löytävät uusia, ihmeellisiä ja erikoisia paikkoja. Usein kätköilijä huomaa tutustuneensa paikkaan, johon hän ei ilman harrastustaan olisi koskaan törmännyt.

01.10.2012|Ulkoile

Helsingin Keskuspuiston virkistyskäyttö turvattava

Suomen Latu antoi Helsingin Kaupunkisuunnitteluvirastolle lausunnon Keskuspuiston keskiosan asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

28.09.2012|Ulkoile

Seuraava Latu & Polku ilmestyy 24.10.

Suomen Ladun ulkoilukalenterissa on virheellinen ilmestymispäivä. Kesäkuussa ilmestyneen tuplanumeron takia Latu & Polku -loehden numero 5 ilmestyy 24.10.

25.09.2012|Ulkoile

Uusi Liikuttaja 3/2012 ilmestynyt

Uusimman Liikuttajan sähköinen versio on ilmestynyt.

24.09.2012|Ulkoile

Perjantain perheliikuntavinkki: Perhehetki

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

21.09.2012|Ulkoile

Torstain perheliikuntavinkki: Musiikki, sadut ja lorut

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

20.09.2012|Ulkoile

Keskiviikon perheliikuntavinkki: Teemme käsillä

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

19.09.2012|Ulkoile

Tiistain perheliikuntavinkki: Metsää kaikilla aisteilla

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

18.09.2012|Ulkoile

Mestähallituksen ideakilpailu: Mitä haluaisit tehdä kansallispuistossa?

Kerro ajatuksesi osallistumalla Metsähallituksen luontopalveluiden vapaaehtoistoiminnan ideakilpailuun.

18.09.2012|Ulkoile

Metsämörrin juhlaviikko – Poimi hauska perheliikuntavinkki

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

17.09.2012|Ulkoile

Ensimmäiset Liikkuva koulu -palkinnot jaettiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat myöntäneet kaksi Liikkuva koulu -palkintoa esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Palkinnon saivat Vantaan kaupunki ja Ahmon koulu Siilinjärveltä.

13.09.2012|Ulkoile

Metsämörri – 20 vuotta lasten luontoliikuntaa

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Yksi heistä on nyt 7-vuotias Tuuli Sunell Helsingistä, jonka entisessä päiväkodissa leikittiin viikoittain Metsämörrin seurassa.

13.09.2012|Ulkoile

Metsämörrilasten taimista kasvaa tulevaisuuden metsä

Metsämörrilasten istutuspäivänä 11.9. yli 100 lasta ohjaajineen istuttaa puita Espoon Haukilahdessa. Lapset istuttavat valmiiksi kaivettuihin kuoppiin pieniä taimia, joista myöhemmin kasvaa pieni metsä.

10.09.2012|Ulkoile

Uusi lajitietokeskus kerää pirstaleisen luontotiedon yhteen paikkaan

Suomeen on päätetty perustaa koko maan kattava yhtenäinen lajitietokeskus, joka kerää yhteen kaikki tiedot maamme lajistosta. Tällä hetkellä olemassa oleva tieto on hajallaan kymmenissä eri organisaatioissa ja sen hankinta on työlästä.

10.09.2012|Ulkoile

Osta tai lataa uusi jokamiehenoikeudetopas

Keskiviikkona ilmestynyt ja paljon kiitosta ja huomiota saanut jokamiehenoikeuksia esittelevä opas Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella on nyt ostettavissa tai ladattavissa netistä.

07.09.2012|Ulkoile

Ministeri Niinistö: Jokamiehenoikeudet arvokas perinne, jota ei tule rajoittaa

Ympäristöministeriö on julkistanut Ulkoilufoorumin jokamiespäivässä jokamiehenoikeuksia käsittelevän oppaan. Tilaisuudessa puhunut ympäristöministeri Ville Niinistö painotti kaikkien tasavertaisia oikeuksia nauttia Suomen luonnosta.

05.09.2012|Ulkoile

Jokamiehenoikeudet - kansallinen aarre, joka pitää säilyttää tuleville sukupolville

Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson korosti jokamiehenoikeusoppaan julkaisutilaisuudessa pitämässään puheessaan, että jokamiehenoikeudet pitää pyrkiä säilyttämään tuleville sukupolville.

05.09.2012|Ulkoile

Luonnonsuojeluliitto kartoittaa lähimetsien opetus- ja kasvatuskäyttöä

Suomen luonnonsuojeluliiton Koulumetsä-hanke turvaa koulujen ja päiväkotien lähimetsiä, jotka ovat tärkeitä opetuksen ja kasvatuksen kannalta.

04.09.2012|Ulkoile

Kotkassa ulkoilutetaan pipoa ja pusakkaa

Ulkoiluta Pipo ja Pusakka! on Etelä-Kymen retkeilyjärjestöjen yhteinen näyttely, joka on esillä Kotkan pääkirjastossa 11.–22.9. Avajaistilaisuudessa 11.9. vierailee kansallispuistokummi Mikko ”Peltsi” Peltola.

04.09.2012|Ulkoile

Sauvakävele kevyemmin syksyyn

Kiristävätkö keväällä ostetut farkut? Sauvakävely on helppo, tehokas ja edullinen apu painonhallintaan.

29.08.2012|Ulkoile

Teemu Japissonista uuden liikunnan kattojärjestön pääsihteeri

Uuden Liikuntajärjestön hallitus on yksimielisesti valinnut pääsihteeriksi Teemu Japissonin. Uuden järjestön vt. pääsihteerinä toimiva Japisson aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta.

27.08.2012|Ulkoile

Opas jokamiehenoikeuksista julkistetaan 5.9.

Ulkoilufoorumi viettää vuotuista Jokamiespäivää keskiviikkona 5.9.2012 Helsingissä. Ympäristöministeriö julkistaa tilaisuudessa jokamiehenoikeuksia käsittelevän oppaan.

20.08.2012|Ulkoile

Töölönlahti kutsuu kuutamouinnille

Perinteinen Töölönlahden kuutamouinti järjestetään Helsingissä 30.8.2012 jo 14. kerran. Tapahtumalla pyritään kiinnittämään kaupunkilaisten huomio Töölönlahden viehättävyyteen ja virkistyskäyttöön.

17.08.2012|Ulkoile

Talviuintikausi alkaa viikonloppuna

Talviuintikauden avajaisia vietetään tulevana viikonloppuna ympäri Suomea. Tule mukaan virkistymään tai tutustumaan lajiin!

14.08.2012|Ulkoile

Kiinnostaako kätköily? – Tule kurssille!

Suomen Latu järjestää yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa geokätköily tutuksi -koulutuksia ensi viikolla neljällä paikkakunnalla. Kaikissa koulutuksissa on vielä muutamia paikkoja vapaana. Ilmoittaudu mukaan!

14.08.2012|Ulkoile

Kansainvälinen BOA-hanke – uusia liikuntakäytäntöjä Suomeen

Suomen Latu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen hankkeelle, jonka tarkoituksena on etsiä ja analysoida parhaita kansainvälisiä ulkoilupaikkoja sekä niihin liittyviä rakenteita ja käytäntöjä. Tarkoitus on ottaa oppia maailmalta ja soveltaa parhaat liikuntaideat Suomen oloihin toimiviksi

02.08.2012|Ulkoile

Sauvakävellen kesä-Suomessa

Mikä voisi olla parempi tapa nauttia heinäkuun vehreydestä kuin kävely ulkona luonnossa? Helppo tapa tehostaa lomaulkoilua on ottaa kävelysauvat mukaan, käytännössä minne vain! Sauvakävellen valloitat niin Suomen parhaat kesäkohteet kuin rauhaisat luontopolut.

27.07.2012|Ulkoile

Pulahda kuutamouinnille Töölönlahteen!

Perinteinen Töölönlahden kuutamouinti järjestetään torstaina 30.8.2012.

23.07.2012|Ulkoile

Keskisuomalainen: Google toi Suomen pyöräreitit karttoihinsa

Google on tuonut karttapalveluunsa pyöräilyreittiohjeet suomalaisille. Ensimmäisessä vaiheessa pyöräilyreittejä voi hakea vain muutamista suurimmista kaupungeista.

13.07.2012|Ulkoile

Kiilopään elokuun geokätköilytapahtuma siirtyy syksylle

Kiilopään alueen ensimmäinen geokätköilytapahtuma siirtyy aikatauluongelmien vuoksi syksymmälle. Uudesta aikataulusta ja tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan mahdollisimman pian Suomen Ladun nettisivuilla.

12.07.2012|Ulkoile

Lasten majanrakennuskilpailussa mielikuvitus on valttia

Valtakunnallinen Majanrakennuskilpailu käynnistyi heinäkuun alussa. Kilpailuun osallistuminen on hauskaa ja helppoa, eikä maksa mitään. Kesäinen luonto tarjoaa majanrakentamiseen hyvät puitteet. Tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta ja rakentaminen voi alkaa!

10.07.2012|Ulkoile

Suomen Latu hyppäsi puhtaiden uimavesien puolesta

Suomen Latu osallistui Euroopan laajuiseen Big Jump- tapahtumaan puhtaiden vesien puolesta sunnuntaina 8.7. Katso kuvat latulaisten hypyistä eri puolilta Suomea.

09.07.2012|Ulkoile