Suomen Latu palkitsi kaupunkipyörät Suomen Liikuttajaksi

28.04.2019|Osallistu

Suomen Latu palkitsee vuosittain Suomen Liikuttaja -tunnustuksella organisaation tai tahon, jonka toiminta on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaisten liikkumista. Tänä vuonna tunnustuksen saavat kaupunkipyörät.

Kaupunkipyörät ovat helppo, ympäristöystävällinen ja edullinen tapa liikkua kaupungissa.

“Kaupunkipyörät ovat lisänneet merkittävästi kaupunkilaisten liikkumista ja vähentäneet samalla liikenteen aiheuttamia päästöjä”, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson perusteli valintaa.

Kaupunkipyörien käyttö on laajentunut Helsingistä useisiin muihin kaupunkeihin ja niiden käyttömäärät ovat jatkuvasti kasvaneet. Esimerkiksi Helsingin ja Espoon pyörillä ajettiin viime vuonna peräti 3,2 miljoonaa matkaa.

Helsingin kaupunkipyörät ovat myös kansainvälisen suosiovertailututkimuksen mukaan yksi maailman suosituimmista kaupunkipyöräpalveluista. Suosiota selittävät muun muassa edullinen hinta ja järjestelmän toimivuus.

Pääkaupunkiseudun kaupunkipyöräpalvelu on ollut edelläkävijä Suomessa, joten tunnustus päätettiin luovuttaa Helsingin kaupungin liikennelaitokselle.  

Suomen Liikuttaja -tunnustuksen otti vastaan sunnuntaina Suomen Ladun kevätkokouksen päätteeksi suunnittelija Eeropekka Lehtinen Helsingin kaupungin liikennelaitoksesta.

Suomen liikuttaja -tunnustusta on jaettu vuodesta 1985. Sen myöntää Suomen Ladun hallitus. Viime vuonna tunnustusta ei jaettu, mutta aikaisemmin se on myönnetty mm. Suomi sata -hankkeelle (2017) ja Pokemon GO -pelille (2016).

Kommentoi