Suomen Latu etsii uutta puheenjohtajaa

19.06.2019|Liikuttaja/Ajankohtaista Liikuttaja: Kaikki uutiset Osallistu

Elokuussa niin Suomen Ladun yhdistyksillä kuin jäsenillä on mahdollisuus ehdottaa puheenjohtajakandidaatteja valintaraadille. Uusi puheenjohtaja valitaan lokakuussa järjestön kokouksessa.

Pekka Alanen ottaa vastaan juhlaväkeä Suomen Ladun 80-vuotisjuhlilla Kiilopäällä. Kuva: Sampsa Sulonen

Suomen Ladun pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Alanen jättää tehtävänsä tänä syksynä – 15 vuoden jälkeen. Suomen suurimman ja nopeimmin kasvavan ulkoilu- ja liikuntajärjestön puheenjohtajaksi etsitään avoimella hakumenettelyllä uuttaa kipparia.

Uuden puheenjohtajan etsintä käynnistyy elokuussa. Valintaa varten perustetaan viiden henkilön raati, jolle voi jättää ehdotuksia hyvistä ehdokkaista 19.8.–18.9.2019 välisenä aikana. Valintaraati koostuu järjestön hallituksen ja työntekijöiden edustajista sekä järjestön ulkopuolisista edustajista.

Raadin tehtävänä on esittää oma itsenäinen näkemyksensä valittavasta puheenjohtajasta järjestön kokoukselle. Lopullisen päätöksen uudesta puheenjohtajasta tekee järjestön syyskokous Rokualla sunnuntaina 27.10.2019. Syyskokouksessa ääntä käyttävät Suomen Ladun jäsenyhdistykset.

Lisätietoa valintaprosessista ja ehdotuslomake löytyvät Suomen Ladun kotisivuilta 19.8. lähtien. Ennen sitä yhdistysten ja jäsenten kannattaa aloittaa jo potentiaalisten ehdokkaiden kartoittaminen.

Kommentoi