Latugaalassa palkittiin merkittäviä ulkoilutekoja ja ulkoilijoita

27.04.2019|Osallistu

Suomen Ladun kevätpäivien lauantai-ilta huipentui latugaalaan, jossa jaettiin huomionosoituksia yhdistyksissä tehdyille merkittäville ulkoiluteoille.

Latugaalan kaikki palkitut ryhmäkuvassa.

Suomen Latu huomioi kevätkokouksessaan yhdistyksiä ja yhdistysaktiiveja, jotka ovat edistäneet merkittävästi ulkoilua ja järjestön tavoitteita.

Vuoden jäsenyhdistyksenä palkittiin Mikkelin Latu. Tunnustus myönnetään jäsenyhdistykselle, joka on menestyksellisesti toteuttanut Suomen Ladun toiminta-ajatusta ja strategiaa.

Suomen Ladun tekemässä päätöksessä todettiin mm. Mikkelin Latu ry ulkoilee, osallistuu ja vaikuttaa vahvasti Mikkelissä ja sen ympäristössä. Yhdistys on tullut tunnetuksi isoista koko perheen talvitapahtumistaan (Angry Birds Go Snow). Yhdistyksen toiminta on huomioitu myös paikallisesti, kun se valittiin Mikkelin Urheilugaalassa Vuoden Liikuttajaksi (2017).

Tiina Åberg Karkkilan Ladusta on Vuoden nuori latulainen. Tunnustus myönnetään alle 30-vuotiaalle jäsenyhdistyksen jäsenelle, joka on toiminut aktiivisesti jäsenyhdistyksessä joko ohjaustehtävissä, tapahtumissa tai luottamustehtävässä.

”Tiina on toiminut nyt lähes vuoden ajan yhdistyksemme sihteerinä hoitaen tehtäväänsä mallikkaasti, osallistuen myös markkinointiviestinnän suunnitteluun ja tapahtumien järjestelyihin. Tiinan järjestelmällisyys ja positiivinen ja reipas asenne on ollut korvaamaton apu hallitustyöskentelyssä. Lisäksi hän on innostanut joukkoomme muita nuoria jäseniä”, ehdotuksessa kehuttiin.

Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen sai Marjatta Partanen Joensuun Ladusta. Tunnustus myönnetään jäsenyhdistyksen vapaaehtoistyön tekijälle, joka on mm. merkittävällä tavalla edistänyt jäsenyhdistyksen toimintaa.

”Marjatta on toiminut aktiivitalkoolaisena eri tehtävissä noin 25 vuotta, joista 20 ensimmäistä vuotta Muumihiihtokoulujen ohjaajana ja välillä vetäjänäkin ja sen jälkeen vuodesta 2015 lähtien Lykynlammen ulkoilukeskuksen kahvion pyörittäjänä. Näiden ohella hän on ollut mm. vetämässä patikka-, hiihto- ja pyöräretkiä. Joensuun Ladun johtokunnassa Marjatta on ollut vuodesta 2003 saakka ja tällä hetkellä hän on myös yhdistyksen varapuheenjohtaja. Lykynlammen leppoisa ilmapiiri ja kahviotalkoolaisten hyvä yhteishenki on pitkälti Marjatan ansiota.”, Suomen Ladun järjestötoimikunnan päätöksessä todettiin.

Vuoden ulkoilijaksi valittiin Mikko Leskinen Juankosken Kuntoilijoista. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on mm. kokeillut osallistunut useisiin eri lajeihin, tapahtumiin tai talkoisiin.

Ehdotus puhunee puolestaan:

”Mikko suorastaan asuu ulkona. Hän on kirkkovenesoutaja. Sulkava ym. retki- ja kilpasoudut kuuluvat ohjelmaan. Pyöräilyä tulee 5 000–7 000 km kesässä. Kuopiossa, 64 km päässä piipahtaa harva se päivä. Hiihtokilometrejä samoissa lukemissa. Kesäisin marjat, sienet eivät jää metsään. Itselle, lähinaapureille, iäkkäille poimii. Talkoot, patikkaretket, pyöräretket, uintiretket yhdistyksen toiminnassa ovat hänellä kalenterissa. Omat ja naapurin lumityöt, nurmenleikkuut hoituu (apu iäkkäille naapureille).”

Vuoden innostaja on Hannu Karstunen Haapaveden Ladusta. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka mm. ideoi ja synnyttää uutta toimintaa omassa yhdistyksessä, ehkä yli yhdistysrajojenkin, ja luo hyvää henkeä ja saa porukan toimimaan tuloksellisesti yhdessä.

Ehdotuksessa todettiin, että ”Hannu todella pitää silmät auki, jatkuvasti seuraa ja tarttuu uusiin ideoihin ja toimintamuotoihin. Olivatpa ne sitten Suomen Ladun tai jonkun ulkopuolisen tahon tarjoamia. Tällaisia tapahtumia ja toimintamuotoja ovat olleet mm. Angry Birds -tapahtuma, polkujuoksun käynnistäminen, frisbeegolfin edistäminen ja viimeisimpänä melontatoiminnan käynnistäminen Suomen Ladun taloudellisella tuella. Jäsenmäärä on myös kasvanut yli 100 jäsenellä.”

Latugaalassa jaettiin myös opetus- ja kulttuuriministeriön Suomen Ladun jäsenille myönnetyt ansiomitalit. Perinteikäs vuoden Suomen Liikuttaja palkitaan järjestön kokouksessa sunnuntaina.

Kommentoi