Kirre Palmi on valmisteluraadin ehdokas puheenjohtajaksi

09.10.2019|Liikuttaja/Ajankohtaista Liikuttaja: Kaikki uutiset Osallistu

Suomen Ladun puheenjohtajan valintaa valmisteleva raati on nimennyt ehdokkaansa.

Suomen Ladun puheenjohtajan valintaa valmisteleva raati on nimennyt ehdokkaakseen OTK Kirre Palmin

Valintaraadin mukaan Kirre Palmi on liikunnan monitoiminainen, joka ymmärtää kansalaistoiminnan olevan kivijalka Suomen Ladun menestykselle. Tämän osoittaa toimiminen eri yhdistyksissä ja järjestöissä rivijäsenestä johtotehtäviin. 

“Palmin vahva ammatillinen kokemus ja koulutus tukevat erinomaisesti puheenjohtajana toimimista. Lisäksi hän on yhteistyökykyinen toimija ja sujuva esiintyjä”, raadin perusteluissa todetaan.

Kirre Palmi näkee tärkeänä Suomen Ladun painoarvon kasvattamisen suomalaisten liikuttajana ja ulkoilun edistäjänä. 

“Puheenjohtajana hän on juuri oikeanlainen ‘käyntikortti’ Suomen Ladun raikkaaseen imagoon”, valintaraati toteaa.

Katso alla olevalta videolta Kirre Palmin esittely ja vastaukset muutamiin kysymyksiin:

Tarkemmat tiedot Kirre Palmin koulutuksesta ja ajatuksista Suomen Ladun puheenjohtajuuteen liittyen tämän uutisen lopussa.

Puheenjohtajan valintaa valmistelevan raadin ehdokas esitellään Rokualla, järjestön kokousviikonloppuna 26.10. klo 10.15 lyhyesti. Lisäksi hän on klo 16-16.45 kokousedustajien tavattavissa ja haastateltavissa (paikka: Rokua Healt&Spa, Santerisali).

Muiden mahdollisten ehdokkaiden on myös halutessaan mahdollisuus päästä esittäytymään ja haastateltaviksi kokousviikonlopun aikana. Olethan yhteydessä etukäteen Johanna Yli-Oppaaseen (johanna.yli-opas@suomenlatu.fi, p. 040 546 6518). 


Kirre Palmi

Koulutus:
Oikeustieteiden kandidaatti (OTK, ylempi korkeakoulututkinto) 1986, varatuomari 1988.

Ammatillinen toiminta:
Toiminut valtionhallinnossa juristina, asiantuntijana sekä päällikkö- ja johtotason tehtävissä 25 vuoden ajan. Tehtävissä on kertynyt kokemusta ja tietoa erityisesti valtion alueelliseen elinkeino-, henkilöstö- ( ~ 200 alaista) ja taloushallinnon tehtävistä. Tehtävässä hänelle on muodostunut alueellisia ja valtakunnallisia viranhaltijoiden verkostoja.

Juristina Palmi on toiminut myös käräjäoikeuden määräämänä selvittäjänä yksityishenkilöiden velkajärjestelyasioissa. Tehtävä edellyttää velkoihin liittyvää selvittelyä ja ja osapuolten välisiä neuvotteluja.  

Tehtävien myötä Palmille on kertynyt vahva talousosaaminen sekä kyky toimivaan vuorovaikutukseen ja neuvottelutaitoihin.  

Ammatillinen liikunta-alan toiminta: 
Vuonna 2015 Palmi siirtyi omasta aloitteestaan liikunta-alalle kehittämispäälliköksi Hämeen Liikunta- ja Urheilu ry:een. Työ sisältää mm. aikuis- ja terveysliikuntaa, kuntayhteisteistyötä, seurojen juridista neuvontaa ja vaikuttamistyötä. Hän on  jäsenenä Suomen Olympiakomitean Liikkujan polun Vaikuttamisen teemaryhmässä. Palmi viihtyy työssään hyvin, koska kokee sen merkitykselliseksi. 

Järjestötoiminta: 
Palmi on toiminut monien valtakunnallisten ja alueellisten liikuntaan ja urheiluun liittyvien organisaatioiden luottamus-, useimminten johtotehtävissä. Tehtävissä Palmi on toiminut yleensä usean kauden ajan, mikä ilmaisee valitsijoiden luottamusta ja Palmin sitoutuneisuutta. Järjestöjen johtotehtävissä hänelle on kertynyt myös liiketaloudellinen osaaminen.

Merkittävimmät Suomen Ladun puheenjohtajan tehtävää tukevat luottamustehtävät:

  • hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja 2014 - / Varalan Säätiö (Varalan urheiluopisto) 
  • liittovaltuuston jäsen 1994-2004, hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja 2005-2008 ja puheenjohtaja  2008-2015 / Suomen Suunnistusliitto  
  • hallituksen jäsen 2016 - /Kaukametsäläiset ry (Kaukametsäläiset ry on Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö) 
  • hallituksen jäsen 2001 ja varapuheenjohtaja 2002-2015/, Hämeen liikunta ja urheilu ry 
  • valtuuston jäsen  2009-2016 / Suomen Olympiakomitea
  • hallituksen jäsen 2002 -2005, varapuheenjohtaja v. 2005-2013, puheenjohtaja 2014-2016 / Ahlmanin koulun säätiö 
  • puheenjohtaja 1994-2000 / Hämeen Suunnistus ry

Yhteistyö-, viestintä- ja esiintymistaidot:
Yhteistyötaidot sekä halukkuus ja kyky esiintyä ovat Palmin vahvuuksia niin ammatillisissa kuin luottamustehtävissä.  

Liikunnan harrastus: 

  • Suunnistus, aiemmin kilpatasolla
  • Eri luontoliikunnan lajit mm. polkujuoksu, sauvakävely, hiihto, rullaluistelu, melonta, pyöräily, retkiluistelu,  retkeily ja perheliikunta 
  • Suomen Ladun, Tampereen taivaltajat ry:n jäsen   

Näkemykset Suomen Ladusta ja sen roolista liikunnan järjestökentässä: 
Palmi näkee, että liikunnan järjestökentällä Suomen Latu on ainoa kunto- ja terveysliikunnan edistämiseen keskittynyt järjestö, ja jäsenkunnan jatkuva kasvu osoittaa tämän toiminnan vetovoimaa kansalaisten piirissä. Toiminnassaan Suomen Latu on ollut varsin tehokas, ja Suomen Ladun puheenjohtajana Palmi pyrkisi edelleen vahvistamaan järjestön vaikuttavuutta harrasteliikunnan edistäjänä ja toteuttajana jäsenten haluamalla tavalla.

 

Uutista muokattu 18.10.2019: Lisätty uutiseen ehdokkaan videoesittely .

Kommentoi

Kommentit

Raadin valinta

Osuva valinta! Valintaraati on ollut ajan hermolla!

- 14.10.2019

Latu pj.

Varmaan ihan hyvä valinta. 😀

- 14.10.2019

Puheenjohtaja

Nyt menee oikein. Pirre on oiva jatko Paavelan Jaakosta alkaneeseen ketsuun. Jos Kirre valitaan ja Luoja suo, niin minun SL kauteni aikana latujärjestöllä on ollut loistva onni puheenjohtajien valinnassa.

- 14.10.2019

Hämeestä!

Kyllähän tuossa meriittiä ihan mukavasti on ja Hämäläisyyttä, että kannatan.

- 15.10.2019

Puheenjohtajaehdokas Palmi

Minusta ei ole oikein, että jokin raati, nimetty suosittaa Ladun jäsenistölle jotain ehdokasta ykkösvaihtoehdoksi, varsinkin ennen valintakokousta.Se on väärin muita ehdokkaita kohtaan, aika erikoista eikä tasapuolista eikä oikeudenmukaista

- 15.10.2019

Raadin ehdokkaan julkistukseen liittyvä palaute

Valinnan Suomen Ladun uudesta puheenjohtajasta tekee vuosikokous eli jäsenyhdistystemme edustajat.

Kun nykyinen puheenjohtajamme Pekka Alanen ilmoitti, ettei ole käytettävissä kuluvan puheenjohtajakauden jälkeen, teki hallituksemme päätöksen perustaa uuden puheenjohtajan valintaa varten raati. Raadin tehtävänä oli löytää paras ehdokas puheenjohtajaksi, hallituksen antamien kriteerien pohjalta. Tehtävään oli avoin haku ja raati perehtyi hakijoihin huolellisesti mm. neljää henkilöä haastatellen.

Raadin ehdokas Suomen Ladun uudeksi puheenjohtajaksi on Kirre Palmi. Raati halusi esitellä hänet jo ennen vuosikokousta, jotta jäsenillä on aikaa tutustua häneen. Vuosikokousviikonloppuna kaikilla ehdokkailla on mahdollisuus esittäytyä ja tämä on jäsenyhdistyksille tiedotettu.

- 21.10.2019

Paras valinta

Todella kyvykäs henkilö tehtävään !

- 26.10.2019