Pogostan Hiihto palkittiin vuoden Maastohiihdättäjäksi Suomen Ladun kevätkokouksessa

22.04.2017|Intra - Yhdistyspalvelu Osallistu Yhdistyspalvelut

Samassa yhteydessä palkittiin myös Vuoden vetäjä sekä Lasten ja nuorten toiminnan edistäjä.

Ilomantsin urheilijat ry:n Raija Tahvanainen ja Heikki Hamunen vastaanottivat Vuoden Maastohiihdättäjä -palkinnon.

Suomen Latu on valinnut Pohjois-Karjalan Ilomantsissa järjestettävän Pogostan Hiihdon vuoden 2016 Maastohiihdättäjäksi. Tunnustus luovutettiin Helsingissä, Suomen Ladun kevätkokouksessa lauantaina 22.4.

Vuodesta 1977 lähtien järjestetty Pogostan Hiihto juhli 40-vuotista taivaltaan maaliskuussa. Tapahtuman takana on jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa. 

Perinteikäs massahiihto uudistui tänä vuonna. Yksi uudistuksista oli 12–17-vuotiaille suunnattu kutsukampanja, jonka avulla 47 nuorta pääsi hiihtämään ilmaiseksi. 

"Suomen Ladun tavoitteena on, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Pogostan Hiihto onnistui kasvattamaan osallistujamääräänsä 70 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Tapahtuman uudistukset rohkaisivat myös vähemmän hiihtäneitä ladulle", Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kiitti voittajaa. 

Pogostan Hiihto järjestetään seuraavan kerran 17.-18.3.2018. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta pogostanhiihto.fi.

Kevätkokouksen yhteydessä palkittiin myös Vuoden Vetäjä. Tänä vuonna palkinto meni Lappeenrantaan, jossa Henri Kekkonen on omalla esimerkkillään kehittänyt Saimaan Latu ry:ssä perheliikuntaa. Kekkonen toimii yhdistyksessään lapsi- ja nuorisojaoston vetäjänä sekä jäsensihteerinä.

Lasten ja nuortentoiminnan edistäjänä palkitiin Joensuun Latu, joka on toteuttanut Muumien hiihtokoulua pitkäjänteisesti ja laadukkaasti jo vuosikymmenten ajan.

"Joensuun Ladulla on osaamista myös pienempien lasten hiihtokoulujen toteutuksesta ja hiihtomaiden suunnittelusta, joten paikkakunnan lapsiperheillä on ollut upeat mahdollisuudet tutustua hiihdon maailmaan", Suomen Ladun koulutuspäällikkö Nina Räike sanoo. 

Joensuun Latu on osallistunut toimintaan myös valtakunnallisesti kehittämällä Muumien hiihtokoulua järjestön työryhmissä. 

Tilaisuudessa jaettiin myös useita opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä ansiomitaleja ja -ristejä. Ansiomitalin saivat Petri Eskola, Pekka Kinnunen, Mauri Lindberg, Maarit Marttila, Jorma Mäkinen, Matti Niemelä, Matti Pohjamo ja Juhani Siiskonen. Ansioristin saivat Seija Hakala, Helena Jäntti ja Seppo Tiihonen. Ja ansiomitalin kullatuin ristein saivat Keijo West ja Henri Kekkonen.