Yöpyöräilyä Paloheinässä

20.09.2019|Ulkoile

Viritä aistisi pimeään Paloheinän kesäkauden päätöstapahtumassa, öisellä pyöräretkellä.

Toiveessa tähtitaivas ja kaunis syksyinen ilta. Lamppujen loisteessa kulkee pyöräilijöiden jono muutoin pimeässä ja hiljaisessa metsässä. Punaiset posket, höyryävä hengitys, iloinen ja onnellinen fiilis.

Sitä tulee olemaan Suomen Latu Paloheinän Yöpyöräily perjantai-iltana 27. syyskuuta.

Suomen Ladun maastopyöräilynohjaaja Sini Savolainen kertoo, että perjantaina järjestettävän kaikille avoimen Yöpyöräily-tapahtuman reitti merkitään osin heijastimilla, osin nauhoituksella.

Itse tapahtuma-ajo ajetaan kahtena eri tasoryhmänä: kestoltaan ja matkaltaan lyhyempi ajelu sekä kestoltaan ja matkaltaan pidempi, hieman reipasvauhtisempi ajelu. Tapahtumaan voi osallistua omalla pyörällään tai vuokrata maastopyörän ja kypärän tapahtuman järjestäjältä.

Yöpyöräilyn reitti kulkee maastossa, helpohkoja polkuja ja pitkällä matkalla hieman vaativampiakin polkuja, joten maastopyörä on tarpeen kummassakin ryhmässä. Jokaisen pyöräilijän varustuksiin vaaditaan pyörän lisäksi pyöräilykypärä sekä kunnollinen etuajovalo. Ajovalo kuuluu osallistumismaksuun, mutta omiakin saa toki käyttää. Lisäksi on hyvä olla säänmukaiset lämpimät vaatteet sekä juomapullo.

Nuoret pyöräilijät ovat tervetulleita vanhempien kanssa lyhyemmälle ajolle, jos jaksavat noin puolentoista tunnin retken.

"On todella jännää ajaa pimeässä metsässä ajovalojen näyttäessä reittiä. Reitin varrelta voi bongata heijastimia, jotka kiiluvat jo kaukaa osuessaan valokeilaan", Savolainen kertoo.

"Ajelun jälkeen on ihan mahtava fiilis istahtaa nuotion äärelle iltapalalle paistamaan makkaraa, syömään tuoretta leipää höyryävän lämmin mehumuki kädessä. Iltavirkuille on tarjolla myös nokipannukahvit."

Tapahtumaan ilmoittaudutaan erikseen, ja osallistumismaksuun (20/15e, alennus Suomen Ladun jäsenjärjestön jäsenille) kuuluu ohjattu yöpyöräily, etuajovalo sekä nuotion ääressä tarjottava iltapala ajelun jälkeen. Lisäksi voit vuokrata kaikki pyöräilyvälineet ilmoittautumisen yhteydessä (hintaan 15e).

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen: www.suomenlatu.fi/paloheina/maastopyoraily

Yöpyöräily perjantai-iltana 27.9. on samalla kesäkauden päätöstapahtuma Paloheinässä. Tapahtuman jälkeisen viikonlopun vuokraamo on kuitenkin vielä normaalisti auki ja lauantaina vielä mm. rullahiihdetään. Maanantaina 30.9. järjestetään myös kuntoilijoiden Rullahiihtokisailut. Tämän jälkeen, loka-marraskuun, Paloheinän vuokraamo on auki kutsuttaessa ja Hiihtopalveluiden ovet avautuvat heti talvikauden alussa ladun auettua palvelemaan innokasta hiihtokansaa.

Kommentit

Sähköpyörät

Onko sähköpyörät tervetulleita yöpyöräilylle?

- 24.09.2019

Sähköpyörillä saa tulla mukaan!

Eli tervetuloa! Ei muuta kuin ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/Yopyoraily_maastopyoralla_2792019_oma_pyora_8059

Panu Könönen - 24.09.2019

Kommentoi