Vuosikokouksessa palkittiin vuoden 2013 liikuttajat

27.04.2014|Ulkoile

Suomen Ladun kevätliittokokous järjestettiin viikonloppuna Salossa. Kokouksessa palkittiin muun muassa vuoden vetäjä, vuoden maastohiihdättäjä sekä lasten- ja nuorten toiminnan edistäjä.

Vuoden 2013 vetäjäksi valittiin Helsingin Ladun ja Latuneuvojien pitkäaikainen jäsen Juhani Enckell, jonka järjestämillä retkillä on vuosien varrella tutustuttu monipuolisesti kansallispuistojen ja saariston luontoon ja historiaan.

"Juhanin perusteellinen paneutuminen alueeseen tekee retkistä erityisen antoisia ja tarjoaa osallistujille ikimuistoisia elämyksiä", sanoo Suomen Ladun yhdistys- ja tapahtumapäällikkö Johanna Yli-Opas, joka on itsekin osallistunut useille Enckellin retkille.

Lasten ja nuorten toimintaa on menestyksekkäästi edistänyt Kangasalan Latu, joka on toteuttanut säännöllistä metsävaeltajatoimintaa kunnan iltapäiväkerhon kanssa. Kangasalan Ladun työ on toiminut tiennäyttäjänä keskusjärjestön kehittämälle Retkeilykummi-toiminnalle, ja siinä on korostunut vapaaehtoisten ohjaajien sitoutuminen sekä paikallinen yhteistyö.

Vuoden maastohiihdättäjä 2013 -palkinto myönnettiin Huovinretki ry:lle. Palkinto myönnetään vuosittain yhdistykselle, joka on menneen talven aikana liikuttanut suurta määrää ihmisiä hiihtotapahtumassa. Vuonna 2013 Huovinretken järjestämälle valtakunnalliselle laturetkelle osallistui 1700 hiihtäjää yhteensä 82 eri kunnasta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämä liikuntakulttuurin kultainen ansioristi valtakunnallisesta sekä kansainvälisestä liikuntakulttuurin hyväksi tehdystä työstä myönnettiin Suomen Ladun hallituksen entiselle jäsenelle, filosofian tohtori ja terveysliikunnan dosentti Raija Laukkaselle.

Perusteluissa todettiin, että Laukkasen asiantuntemus liikuntatieteen tutkimuksessa ja sen käytännön monipuolisessa sovelluksissa on ollut arvokasta sekä Suomen Ladulle että koko liikuntakentälle.

Myös muita OKM:n mitaleita myönnettiin Suomen Ladun jäsenille tänä vuonna poikkeuksellisen paljon. Laukkasen lisäksi Salossa palkittiin 26 muuta ansioitunutta liikuttajaa.