Vuoden Retkikohde 2014 -kilpailu käynnistyy

01.10.2013|Ulkoile

Vuoden Retkikohde 2014 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla. Tämän vuoden kilpailun teemana ovat retkeilyreitit.

Ehdolle voi asettaa minkä tahansa luontoretkeilyreitin, jonka pituus on vähintään 20 km, ja jonka varrella on maastoyöpymismahdollisuus. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostunut osoitteessa www.goexpo.fi.

Retkeilyreitit ovat alueen ylläpitäjän suunnittelemia, useammasta etapista koostuvia kokonaisuuksia, jotka on merkitty maastoon ja retkeilykarttoihin. Usein reitit seuraavat historiallisia kulkuväyliä tai ne kulkevat merkittävien kohteiden kautta.  Reittien varrella on retkeilijälle tarkoitettuja palveluita, kuten leiriytymis- ja tulentekopaikkoja. 
 
Yksi henkilö voi ehdottaa kilpailuun useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy maanantaina 2.12.2013.
 
Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta 10 finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa mm. reittikokonaisuuden toimivuutta, retkeilijöille suunnattuja palveluita ja viimeaikaisia reitin kehityshankkeita.
 
Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta yleisöäänestyksellä netissä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään Retki-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-9.3.2014.
 
Palkinto jaetaan nyt jo kymmenennen kerran. Viime vuoden teema oli monitoimiretkeily ja tittelin voitti Kolin kansallispuisto.