Vuoden Retkikohde 2013 yleisöäänestys alkaa

21.01.2013|Ulkoile

Vuoden Retkikohde 2013 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee kymmenen kohdetta. Vuoden Retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi.

 Tämän vuoden kilpailuteemana ovat monitoimikohteet. Vuoden Retkikohteeksi etsitään luontoretkikohdetta, jossa voi harrastaa minä vuodenaikana hyvänsä vähintään kahta retkeilymuotoa, esimerkiksi hiihtää, lumikenkäillä, luistella, meloa, pyöräillä, patikoida, ratsastaa tai kulkea vaikkapa koiravaljakolla.
 
Finaaliin valittiin seuraavat kohteet:
Evo (Kanta-Häme)             
Hämeenkangas ja Jämi (Länsi-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa)
Koli (Pohjois-Karjala, Lieksa)
Nuuksio (Espoo, Vihti, Kirkkonummi)
Oulangan kansallispuisto   (Pohjois-Pohjanmaa ja Itä-Lappi, Kuusamo-Salla)
Ounasvaara (Rovaniemi)
Ruotsinkylä (Tuusula)        
KorvatunturinMaa Savukoski (Koillis-Lappi)                 
Teijo (Salon seutu)             
Vierumäki (Heinola)          
 
Voittaja esittäytyy Retki-messuilla
Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden Retkikohteeksi. Ehdotuksia tuli yli 70 henkilöltä, ja ehdotettuja kohteita oli yli 40. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa mm. kohteen saavutettavuuden, maaston asettamat vaatimukset, taukopaikat ja tarjolla olevat palvelut.

Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendillä maaliskuisten Retki-messujen yhteydessä. Voittaja saa myös osaston Retki-messuilta ja pääsee esittäytymään yleisölle ja medialle tuoreeltaan kilpailun ratkettua.

Nettisivuilta www.goexpo.fi löytyy esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Äänestys netissä päättyy sunnuntaina 17.2.2013.

Kilpailu kannustaa retkeilemään ja liikkumaan luonnossa
Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt yhdeksännen kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Viime vuoden teema oli perheretkeily, ja silloin tittelin voitti Repoveden kansallispuisto.