Vinkkikortit kannustavat perheitä liikkumaan

14.11.2010|Ulkoile

Valtakunnallinen perheliikuntaverkosto, johon myös Suomen Latu kuuluu, on kehittänyt perheliikunnan vinkkikortit lasten ja aikuisten liikunnalliseen yhteisoloon ja mielen hyvinvointiin.

Suomen Mielenterveysseura on kehittänyt yhdessä valtakunnallisen perheliikuntaverkoston kanssa perheliikunnan vinkkikortit lasten ja aikuisten liikunnalliseen yhteisoloon ja mielen hyvinvointiin. 

Erityisesti tavoitteena on kannustaa perheiden ja sukupolvien välistä yhdessäoloa sekä antaa käytännön vinkkejä ja motivoida liikkumiseen. Kortit tarjoavat vihjeitä yhdessäoloon, liikunnallisiin elämyksiin ja mielen hyvinvoinnin oivalluksiin. 

Yhdentoista kortin sarja julkaistaan Isänpäivänä 14.11.2010, jolloin Reippailuhalli Huimalassa Espoossa järjestetään perheliikuntatapahtuma. Perheet, mummit, kummit, vaarit, naapurit ja tuttavat voivat kokeilla eri liikuntamuotoja ja ladata mielen hyvinvointia. 

Perheissä työn ja perheen yhteensovittaminen voi olla hankalaa ja yhteistä aikaa saattaa olla vaikea järjestää. Perheiden ja läheisten yhteiset liikuntahetket tuovat kuitenkin vaihtelua ja virkistystä arkeen.

Yhdessä liikkuminen lisää perheissä myös luottamusta, kasvattaa itsetuntemusta ja suo rattoisia ja kiireettömiä hetkiä. Mielenterveysseura haluaa muistuttaa kaikkia perheitä – olipa niissä yksi, kaksi tai kahdeksan jäsentä – yhdessäolon ja liikkumisen tärkeydestä mielen hyvinvoinnille.

Perheliikunnan vinkkikorttien avulla myös valtakunnallinen perheliikuntaverkosto kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä.

VInkkikortit ovat ladattavissa myös Suomen Ladun nettisivuilta.