Vapaaehtoisena Nepalissa

21.09.2011|Ulkoile

"Reissu oli aivan upea. Opin aidosti tuntemaan paikallisia ihmisiä ja heidän kulttuuriaan", Kaarina "Kaneli" Pellikka kertoo vapaaehtoistyöstään Nepalissa.

Suomen Ladun Nepal-hanke jatkuu neljättä vuotta Katmandun laaksoa ympäröivällä vaellusreitillä. Paikallisen kumppanin lisäksi hankkeen eteen on työskennellyt myös useita suomalaisia vapaaehtoisia.

Toukokuussa Nepalista palasi takaisin Hollannissa asuva oululaislähtöinen Kaarina ”Kaneli” Pellikka.

Ammatiltaan Kaneli on viestintäkonsultti ja hän pääsi hyödyntämään ammattiaan Suomen Ladun nepalilaisen kumppanin, NETIF:n toimistossa.

"Työskentelin lähinnä viestintään ja varainkeruuseen liittyvissä tehtävissä, mutta olin mukana myös tapahtumissa ja niiden järjestelyissä, kuten vaellusreiteillä järjestetyissä siivoustalkoissa", Kaneli kertoo.

"Vapaaehtoistyön ohella kävin myös vaeltamassa Annapurnan ja Mustangin alueella sekä Chitwanin luonnonpuistossa ihailemassa muun muassa ilmeisen harvinaisia sarvikuonoja."

Mutta miksi juuri Nepaliin?

"Nepal on uskomattoman kaunis maa, mutta myös niin kiehtova kulttuuri ja sieltä löytyvät ehkäpä maailman ystävällisimmät ihmiset."

Viisi kuukautta vapaaehtoisena vierähtivät nopeasti.

"Reissu oli aivan upea. Opin aidosti tuntemaan paikallisia ihmisiä ja heidän kulttuuriaan. Sain uusia ystäviä loppuelämäkseni. Niin paljon tykkäsin, että Nepaliin on palattava takaisin", Kaneli hehkuttaa.

Lisätietoa Suomen Ladun vapaaehtoisohjelmasta: www.suomenlatu.fi/nepal