Vaarojen Maraton kisataan lokakuussa

02.07.2012|Ulkoile

Voita itsesi ja muutama vaara Kolin legendaarisella Vaarojen Maratonilla. Ilmoittautuminen suosittuun tapahtumaan on alkanut.

Lokakuussa Kolilla juostavan ja pyöräiltävän Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen on avattu. Ensimmäisten päivien aikana on varattu noin 400 avoimena olevista 700 paikasta. Viime syksynä tapahtumassa oli 500 paikkaa. Tapahtuma myytiin loppuun noin kuukaudessa. 

”Tulevan syksyn suurin muutos onkin tapahtuman kasvattaminen”, kertoo Heikki Hamunen Vaarojen Maratonin järjestävästä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä. 

”Suosituimmassa sarjassa, 43 kilometrillä, paikkoja on 400. Loput paikat jakaantuvat muiden neljän sarjan kesken. Jos tapahtuman suosio kasvaa edellisvuosien tavoin, voimme tänä vuonna vastata paremmin lisääntyvään kysyntään.”

”Yläraja asetetaan, jotta osallistujien palvelut ruokailu, huolto, autojen parkkeeraus sekä vesistönylitys reitin varrella voidaan turvata.”

Tapahtuman sarjat säilyvät muuttumattomina. 43/86 km reitti kiertää Kolin vaaramaisemia Herajärven Kierros -retkeilyreittiä mukaillen. Reitti kulkee pääosin metsä- ja hiekkapoluilla sekä metsäteillä. Ultrasarjaan osallistujat kiertävät 43 km reitin kaksi kertaa.

Hamunen arvioi ensimmäisten päivien ilmoittautumisten perusteella, että retkisarjaan osallistuvien määrä tulee selkeästi kasvamaan viime vuodesta.

”Retkisarja on reitiltään identtinen 43 km sarjan kanssa. Erona on, että retkisarjassa ei jaeta palkintoja ja matkaan lähdetään jo aamuvarhaisella. Näin osallistujilla on koko päivä aikaa taivaltaa”, Hamunen sanoo.

Vaarojen Maratonin ultrasarjan 86 km selvittäneet saavat pisteitä, joita voi käyttää, kun hakee osallistumisoikeutta vuonna 2013 Alpeilla juostavaan The North Face Ultra Trail du Mont Blanc -vuorijuoksuun. Vaarojen Maraton oli ensimmäinen suomalainen juoksutapahtuma, joka sai karsintakisan statuksen Mt. Blancin tapahtumaan.

VAAROJEN MARATON 6.10.2012

Kisakeskus: Sokos Hotel Koli
Sarjat: 15 km, 43 km, Retki 43 km, Duo, Ultra 86
www.karsu.fi/vaarojen-maraton