UNICEF myöntää Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen Metsämörri-toiminnalle

19.11.2020|Lastentoiminta Ulkoile

Suomen Ladun ja Finlands Svenska Idrott rf:n Metsämörri-Skogsmulle toiminnalle luovutettiin Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2020 -tunnustus.

Suomen Ladun Niina Räike, Metsämörri ja FSI:n Eva-Lotta Backman vastaanottivat tunnustuksen. Kuva: Panu Könönen

Suomen UNICEF myöntää Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2020 -tunnustuksen Suomen Ladun ja Finlands Svenska Idrott rf:n Metsämörri-Skogsmulle toiminnalle. Metsämörritoiminta innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan.

Toiminta on vahvasti mukana varhaiskasvatuksen arjessa, päiväkodeissa ja kouluissa, ja tavoittaa näin pienimmätkin lapset.

-Metsämörritoiminta tukee ympäristön suojelua ja kunnioittamista lasten ehdoilla. Lapsille on tärkeä päästä osallistumaan ympäristöasioiden edistämiseen ja toimia esikuvana myös aikuisille, toteaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, joka on Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen valintakomitean jäsen.

Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson ja Finlands Svenska Idrott rf:n kuntourheiluvastaava Eva-Lotta Backman ovat otettuja Suomen UNICEF:in Lapsen oikeuksien vaikuttaja -palkinnosta.

“Tämä palkinto on ansaittu kiitos kaikille Suomen Metsämörri-ohjaajille. Suomen Latu ja Finlands Svenska Idrott rf mahdollistavat toiminnan, mutta ohjaajat ovat ne, joille tunnustus todella kuuluu”, Karlsson toteaa.

Suomen UNICEF jakaa vuosittain Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on tehnyt ansiokasta työtä lapsen oikeuksien puolesta. Tunnustuksen tarkoitus on lisätä tietoa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, jota juhlistetaan 20.11. Sopimus syntyi vuonna 1989 ja on maailman ratifioiduin ihmisoikeussopimus.

Metsämörri-Skogsmulle -toiminnassa painotetaan ympäristökasvatusta, lähiluonnon merkitystä, kokemuksellista oppimista ja vapaata leikkiä. Metsämörritoiminta perustuu kuvitteelliseen satuhahmoon, joka elää metsässä ja innostaa lapsia liikkumaan ja leikkimään luonnossa. Metsämörri-ohjaajia on Suomessa yli 15 000, ja arviolta 50 000 suomalaislasta osallistuu toimintaan joka vuosi.

Kommentit

Metsämörri

Jihuu, oikeaan osoitteeseen menee lapsen oikeuksien vaikuttaja tunnustus. Paljon on vapaaehtoistyötä tehty jotta Metsämörrin ideologia on saavuttanut kymmenet tuhannet ja kymmenen tuhannet lapset!

- 19.11.2020

Kommentoi