Turun ulkoilupaikkoja kehitetään asukastilaisuudessa 15.6.2011

13.06.2011|Ulkoile

Tervetuloa kehittämään Turun ulkoiluolosuhteita keskiviikkona 15.6.2011 kello 18 Auditorio Eskeliin (Linnankatu 23, B-porras).

Turun kaupungin ja Suomen Ladun järjestämässä tilaisuudessa voi keskustella ulkoiluolosuhteista ja kertoa kehittämisideoitaan viranhaltijoille. 

Tilaisuudessa esitellään myös alkukeväästä tehdyn ulkoiluolosuhteiden asukaskyselyn tuloksia. Turun kaupunki kysyi alkukeväästä kaupunkilaisten näkemyksiä ulkoilumahdollisuuksista. Kyselyyn saatiin 480 vastausta.  

Uuden liikuntapaikkakartan julkistus

Asukaskyselyssä toivottiin ulkoilua tukevien karttamateriaalien kehittämistä. Toiveeseen on vastattu, ja Liiku Turussa -liikuntapaikkakartan päivitetty versio julkistetaan tilaisuudessa. Kartan toiselta puolelta löytyvät Turun alueen pyörätiet. Kääntöpuolen karttaan on merkitty kaikki liikuntapaikat suurista keskuksista lintutorneihin ja skeittipaikkoihin sekä koira-aitauksista keilahalleihin ja ulkokuntoilulaitteisiin. 

Geokätköily tutuksi klo 17.30 alkaen

Ennen Turun asukaspaneelia voi tutustua uuden ulkoilulajin, geökätköilyn, saloihin. Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää. Se on maailmalla nopeasti leviävä ulkoiluharrastus, jossa etsitään toisten harrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Suomessa harrastaja- ja kätkömäärät kasvavat jatkuvasti ja viime vuonna ylitettiin jo 10 000 kätkön raja. Suomen Ladun edustaja esittelee geokätköilyä Auditorio Eskelissä kello 17.30–18.

Lisätietoja: 

Asukaskyselyn tuloksista:
Suomen Latu, SULKA II -hankkeen projektikoordinaattori Eveliina Nygren, eveliina.nygren(at)suomenlatu.fi, p. 040 759 6057
Turun ulkoilupaikoista: Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus, liikuntasuunnittelija Eeva Ennola
Turun Ladusta/käyttäjänäkökulmasta: Turun Latu ry, varapuheenjohtaja Ilpo Vuori, ilpo.vuori(at)gmail.com, p. 040 584 2355