Tiistain perheliikuntavinkki: Metsää kaikilla aisteilla

18.09.2012|Ulkoile

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

Juhlaviikon kunniaksi Suomen Latu julkaisee päivittäin yhden perheliikuntavinkin. Mitä hauskaa sinä voisit tänään tehdä yhdessä lastesi, lastenlastesi tai kaikkien pihapiirisi lasten kanssa?

 

Tiistai: Metsää kaikilla aisteilla

Luontokuvaajaleikki

Leikitään pareittain, toinen on kuvaaja ja toinen kamera. Kuvaaja kuljettaa varovaisesti kameraa, jolla on linssinsuojukset päällä (kädet silmillä) ja johdattaa sen mielenkiintoisen luontokohteen luokse. Kuvaaja asettelee kameran oikeaan asentoon (polvilleen, kumaraan, päätä taakse kallistaen jne.) ja kun kamera on oikeassa asennossa, kuvaaja läpsäyttää kameraa olalle, jolloin kamera ottaa kädet pois silmiltä – kolme sekuntia – uusi läpsäytys ja kamera laittaa kädet takaisin silmille. Toistetaan esim. kolme kertaa, jonka jälkeen kuvista keskustellaan ja vaihdetaan tehtäviä.

 

 

Juhlaviikolla järjestetään yli 30 avointa tapahtumaa perheille. Katso paikkakunnat osoitteesta www.metsamorri.fi.