Terveysliikunnan suositukset päivittyivät

09.10.2013|Ulkoile

Uudet linjaukset kannustavat perheitä liikkumaan yhdessä. Visio on, että suomalaiset liikkuvat enemmän ja istuvat vähemmän koko elämänkulun aikana.

 Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat laatineet uudet terveyttä edistävän liikunnan linjaukset, jotka ulottuvat vuoteen 2020. Linjaukset nostavat esille perheliikunnan tarpeen.

”Kun perheet liikkuvat yhdessä, se tuo uusia, yhteisiä kokemuksia, iloa ja liikunnan riemua koko perheelle. Kaikki ei siis ole pelkkää fyysistä kuntoa, vaan myös hyvää ja iloista mieltä”, peruspalveluministeri Susanna Huovinen toteaa tiedotteessa.

Ministeri Huovinen kannustaa myös urheiluseuroja ja muita kansalaisjärjestöjä rohkeasti avaamaan ovia uusille harrastajaryhmille ja mahdollistamaan liikunnan, johon koko perhe voi osallistua yhdessä.

Suomen Latu on mukana Perheliikuntaverkostossa, jonka tavoitteena on edistää perheliikunnan edunvalvontaa, olosuhteiden ja resurssien kehitystoimenpiteitä, koulutusta ja viestintää. Verkosto kannustaa perheitä lokakuussa Anna onni lapselle, pistä perhe liikkeelle! teemalla.