Teemu Japissonista uuden liikunnan kattojärjestön pääsihteeri

27.08.2012|Ulkoile

Uuden Liikuntajärjestön hallitus on yksimielisesti valinnut pääsihteeriksi Teemu Japissonin. Uuden järjestön vt. pääsihteerinä toimiva Japisson aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Teemu Japisson (45) on nykyisin Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n pääsihteeri. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Nuoren Suomen pääsihteerinä ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestöjohtajana.

Teemu Japissonilla on ollut keskeinen rooli urheilussa meneillään olevassa järjestötoiminnan muutoksessa. Muutoksella haetaan koko järjestötoimintaan lisää tehokkuutta ja vaikuttavuutta, joiden tuloksena paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä.  

“Olen innolla viemässä muutosta eteenpäin yhdessä järjestökentän kanssa”, sanoo Japisson. 

“Teemu Japissonilla on erinomainen tausta tehtävään. Hän on ollut urheilun muutoshankkeen ytimessä. Hänellä on vahva kokemus johtamisesta sekä näköala koko urheilukenttään ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Hänellä on kokemusta ja paloa johtaa urheiluliikettä yhdessä 2020-luvulle”, sanoo Uuden Liikuntajärjestön puheenjohtaja Petteri Kilpinen.

“Suomessa liikunnan ja urheilun arvostus vaatii korjausliikettä, jolla se lähtee jyrkkään nousuun. Energiaa ei pidä mennä toisten tönimiseen vaan toisten nostamiseen. Toimin intohimolla sen eteen, että vuonna 2020 liikkujat ja menestyvät urheilijat voivat olla ylpeitä suomalaisesta mallista”, Japisson sanoo.

“Liikuntaa tulisi edistää niin, että mahdollisimman moni voisi saada siitä energiaa ja hyvinvointia elämänkulun eri tilanteissa”, Japisson sanoo tehtäväkentästään. Kolmen lapsen isä harrastaa itse säännöllisesti juoksua ja jääkiekkoa.

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry, Kuntoliikuntaliitto ry ja Suomen Olympiakomitea ry perustivat 18. kesäkuuta 2012 uuden liikunnan kattojärjestön. www.uusjarjesto.fi