Tapaa kansallispuistokummit kesäisessä luonnossa

05.07.2012|Ulkoile

Metsähallituksen luontopalvelujen kansallispuistokummit haastavat itsensä kansallispuistojen kesätapahtumissa ympäri maata. Samalla he kannustavat myös muita suomalaisia kokeilemaan kansallispuistojen runsasta kesätarjontaa.

Metsähallituksen luontopalvelujen viisi kansallispuistokummia, Saimi Hoyer, Fatbardhe Hetemaj, Patrik Borg, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Lauri Tähkä, kiertävät kansallispuistojen tapahtumia kesällä ja alkusyksystä eri puolilla maata. He tutustuvat upeisiin luontokohteisiin ja ennestään tuntemattomiin aktiviteetteihin, ja levittävät kansallispuistojen ilosanomaa kaikille suomalaisille.

Kummit kertovat omista kansallispuistovierailuistaan ja -kokemuksistaan sekä antavat vinkkejä luonnosta nauttimiseen. Heidän yhteinen viestinsä on, että kansallispuistot ovat meidän kaikkien ulottuvilla. Heidän kanssaan voit kokea, miten luonto eheyttää, elvyttää, ilahduttaa, innostaa ja virkistää.

Fatbardhe Hetemaj vetää heinäkuun alussa maahanmuuttajille tarkoitetun luontoretken Kolin kansallispuistossa. Retken tavoitteena on tutustuttaa maahanmuuttajia suomalaiseen luontoon ja kulttuuriin, ja sitä kautta antaa heille sysäys myös omaehtoiseen luonnossa liikkumiseen.

Saimi Hoyerin voit bongata Pallas-Hettan vaelluksella 22.–24.8.

Innokas sienestäjä Patrik Borg opastaa sieniretkeläisiä ja antaa sienineuvontaa Nuuksion kansallispuistossa Espoo-päivänä 25.8.

Peltsiä voi seurata vaarojen maratonin huikeissa maisemissa Kolin kansallispuistossa 6.10.

Lauri Tähkä  kannustaa suomalaisia osallistumaan Hyvää oloa kansallispuistoista -valokuvakilpailuun, jonka yhteydessä hän kertoo, minkälaista hyvää oloa kansallispuistot tuottavat hänelle itselleen.  Kilpailuun voi osallistua heinäkuun loppuun mennessä osoitteessa http://yhteiso.luontoon.fi.

Kummien videot, kuvat ja esittelyt löytyvät täältä

Voit seurata kummien menemisiä myös Suomen kansallispuistojen facebook-sivulla

Kummeja voit tavata kesän aikana mm. seuraavissa paikoissa:

7.7. Fatbardhe maahanmuuttajien luontoretkellä ja heinätalkoissa, Kolin kansallispuisto
28.7.  Fatbardhe Koveron perinnetilalla, Seitsemisen kansallispuisto
4.8. Fatbardhe maastopyöräilykilpailuissa, Syötteen kansallispuisto
22.–24.8. Saimi Pallas-Hettan vaelluksella, Pallas-Ylläksen kansallispuisto
25.8. Patrik sieniretken oppaana, Nuuksion kansallispuisto
6.10. Peltsi vaarojen maratonilla, Kolin kansallispuisto