Talviuintikausi pyöräytetään käyntiin 6.-7.10.

04.10.2018|Liikuttaja/Ajankohtaista Liikuttaja: Kaikki uutiset Ulkoile

Tulevana viikonloppuna virkistäydytään kylmässä vedessä eri puolilla Suomea.

Talviuintikauden avajaiset käynnistävät virallisesti lajin harrastuskauden. Avajaistapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen veden saloihin ja talviuinnin harrastusmahdollisuuksiin. Suomen Ladun jäsenyhdistysten järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Uintitapahtumat löytyvät Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Huippukokemuksia ja hyvinvointia edullisesti

Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttavat talviuinnin äärelle niin nuoria kuin iäkkäämpiäkin uimareita. Jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset ovat hoitaneet sairauksiaan kylmällä vedellä. Virkistävän vaikutuksen lisäksi säännöllinen talviuinti muun muassa laskee verenpainetta, auttaa kiputiloihin, parantaa kylmään sopeutumista ja nostaa elimistön antioksidanttitasoa.

Lajin aloittaminen on vaivatonta, eikä se vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä, ja jalkineet helpottavat avannolle siirtymistä. Urheiluvälineliikkeistä löytää erityisesti talviuintiin tarkoitettuja neopreenitossuja ja- hansikkaita.

Suomen Latu koordinoi lajin kehittämistä Suomessa. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on 268 kappaletta. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia talviuintiasioita ja vinkkejä uintiin löytää kätevästi myös Facebookista: www.facebook.com/talviuinti