Talviuinnin SM-kisat houkuttelivat tuhansia kävijöitä

04.02.2019|Ulkoile

Talviuinti innosti viime viikonvaihteessa turkulaiset niin uimaan kylmässä vedessä kuin seuramaan talvikarnevaalia.

Aurajoen hyinen syli valmiina ottamaan uimarit vastaan. Kuva: Turun Avantouimarit ry/Xavier De La Huerta

Viikonloppuna järjestetyt Talviuinnin SM-kilpailut onnistuivat yli odotusten. Yli 12 000 ihmistä vieraili neljän päivän aikana kisa-alueella Turun Vierasvenesatamassa.

SM-kilpailuissa noin 950 uimaria kilpailivat yli 50. Suomenmestaruudesta. Aurajoen ”tulikasteessa” viikonlopun aikana uimareita oli yhteensä vajaa 1 200 henkilöä. Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -oheistapahtumassa Barkerin puistoon syntyi yli 70 lumiukkoa.

Hulluna avantoon -yhteenliittymä ja Suomen Latu järjestäjinä toteavat, että kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti ja kaikki asetetut tavoitteet ylitettiin. Yliopisto- ja korkeakoulu väen järjestämä Ice Age -tapahtuma ja sunnuntain yleisöuinti, joka järjestettiin kisojen yhteydessä, sai suuren suosion turkulaisten keskuudessa. Reilusti yli kaksi sata uimaria osallistui näihin tapahtumiin.

Monen uimarin suusta kuului lausahdus, että ”Tämä Aurajoki-pulahdus on todella loistava kokemus ja tästä pitää tulla perinne!”

Kisat ja Turku saivat laajaa näkyvyyttä mediassa Suomessa ja jopa ulkomailla. Kansalliset TV kanavat (YLE ja MTV) ja alueelliset toimijat (TS ja muut paikalliset lehdet ja radiot) huomioivat hyvin monella tavalla tapahtuman, joka myös lauantaina televisioitiin ISTV:n kautta aamusta iltapäivään asti.

Kuriositteettina voidaan mainita, että Uutistoimisto Reutersin toimittaja kävi paikan päällä ja lähetti juttua Turusta Keski-Eurooppaan Reutersin uutistoimiston kautta. Samoin hän lähetti jutun Turusta suorana Unkarin valtiolliselle TV:lle.

SM kisat olivat samalla 30-vuotisjuhlakisat ja gaalaillan yhteydessä lauantaina julkistettiin vuoden talviuintipaikka 2019. Tällä kertaa Suomen Ladun talviuintitoimikunta valitsi vuoden parhaaksi talviuintipaikaksi Littoistenjärven rannalla sijaitsevan Villa Järvelän. Perusteluissa mainittiin, että talviuintipaikka on erittäin lämminhenkinen, avoin ja erityisesti nuoria puoleensa vetävä.

Ensi vuoden SM-kisat 2020 järjestetään Joensuussa helmikuun alussa.

Viralliset tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.resultfellows.com/2019/turku/