Talviuinnin SM-kilpailut tuo 1000 uimaria Savonlinnaan

02.02.2017|Ulkoile

Tanhuvaaran Urheiluopisto täyttyy tulevana viikonloppuna kylmän veden ystävistä, kun yli 1000 uimaria osallistuu Talviuinnin SM-kilpailuihin Savonlinnassa.

Vuodesta 1989 asti järjestetyt Avantouinnin SM-kilpailut ovat yksi eriskummallisimmista osoituksista suomalaisesta luovasta hulluudesta, kun runsas joukko uimareita kilpailee jääkylmässä vedessä. Kilpailujen nimi vaihtuu tänä vuonna Talviuinnin SM-kilpailuksi.

Perinteisen 25 metrin rintauinnin lisäksi on tullut kaksi uutta matkaa: 50 metrin rintauinti ja 25 metrin vapaauinti. Kaikkien ei tarvitse uida kilpaa, vaan Norpat uivat ilman aikaa ja Kuuttisarjalaiset vain pulahtavat vedessä. 

Vuoden 2017 kilpailut järjestetään 3.-5.2. yhteistyössä Tanhuvaaran Urheiluopiston, Savonlinnan kaupungin, Punkaharjun Urheilijoiden, Olavin Retkeilijöiden ja Suomen Ladun kanssa.

Tanhuvaaran Urheiluopisto täyttää 100 vuotta ja juhlistaa sitä tällä tapahtumalla.

“Avanto on valmiina ja valmistelut hyvällä mallilla. Odotamme jo innokkaina uimareita”, kertoo Tanhuvaaran urheiluopiston liikuntapalvelupäällikkö/ kisaorganisaation puheenjohtaja Sami Huoman.

Talviuinti on nykyään yksi suosituimmista terveysliikuntalajeista Suomessa. 100 000 suomalaista harrastaa sitä läpi talven luonnon järvissä ja merissä. Lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa. Säännöllisellä talviuinnilla on useita terveysvaikutuksia: se laskee verenpainetta, lievittää lihassärkyjä, parantaa vastustuskykyä ja nostaa elimistön antioksidanttitasoa.

“Talviuintiin pääsee helposti mukaan. Suuria hankintoja ei tarvita. Uima-asun lisäksi suosittelen päähineen käyttöä, ja monet käyttävät myös uimatossuja ja -hanskoja. Talviuintiseuroista löytyy uintiseuraa ja hyviä avantouintipaikkoja,”, kertoo Hanna Okkonen Suomen Ladusta.