Talviuinnin SM-kilpailut houkutteli uimarit Joensuuhun

13.02.2020|Tapahtumat Ulkoile

Joensuun Ilosaaressa nähtiin iloista karnevaalitunnelmaa, rohkeita ensiuinteja ja tiukkaa kisailua mitaleista Talviuinnin SM-kilpailuissa 7.-9.2.2020. Tapahtuman yhteydessä palkittiin vuoden talviuintipaikkana Veittijärvi Ylöjärvellä.

Suomen suurimpaan talviuintitapahtumaan osallistui lähes 900 uimaria ympäri Suomea ja viestijoukkueitakin 48. Kisojen nuorin osanottaja oli 3-vuotias ja vanhin 94-vuotias. Parhaan seuran palkinnon pokkasi isäntäseura Joensuun Jääkarhut.

Ilosaaressa rakennettiin lauantaina myös lumiukkoja. Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -tapahtumassa kävi paljon sekä lapsiperheitä että muita kisavieraita. Lumiukkoja syntyi yli 60. 

Tapahtuman yhteydessä palkittiin myös vuoden talviuintipaikka. Suomen Ladun talviuintiityöryhmän valinta kohdistui tänä vuonna Veittijärven talviuintipaikkaan Ylöjärvellä. Palkinnon vastaanottivat paikan ylläpitäjäseura Ylöjärven Avantouimarit ry. Veittijärvellä käy yli 13 000 uimaria vuodessa. Turvallisuuteen on kiinnitetty erityisesti huomioita päällystämällä portaat ja laituri lämpömatolla sekä lämmittämällä laiturin pääty ja portaat veteen vesilämpöpumpulla.

Talviuinnin SM-kilpailujen tulokset

Kommentoi