Talviuinnin 30. SM-kisat Turussa

23.01.2019|Ulkoile

Talviuinnin SM-kilpailuista Turussa, 1.–3. helmikuuta, on tulossa yksi kaikkien aikojen suurimmista kisatapahtumista.

Aurajoki kutsuu pian talviuimareita hyiseen syliinsä. Mutt kummal puol jokkee ny ollaa?

Talviuimarit kokoontuvat vuosittaiseen karnevaaliinsa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, tällä kertaa Aurajoen rannalle. Talviuinnin Suomen mestaruuskilpailuista Turussa tulee osallistuja- ja uintimäärältään yksi kilpailujen historian suurimmista tapahtumista.

Ilmoittautuminen kilpailusarjoihin on juuri päättynyt. Kuutti-pulahdussarjaan ja ilman ajanottoa uitavaan Norppa-sarjaan (25 m) voi ilmoittautua edelleen ja vielä kisapaikallakin. Aurajoessa tullaan tekemään lähes 1 400 uintisuoritusta yli 900 osallistujan voimin.

Yleisöllä on hieno mahdollisuus osallistua ilonpitoon ja nähdä kovaa kisaamista avannossa keskellä kaupunkia. Turun kisajärjestäjä Hulluna avantoon -yhteenliittymä on yhteistyökumppaniensa kanssa suunnittelut kilpailujen ympärille monipuolisen tapahtuman haasteuinteineen, Ice age -opiskelijarientoineen ja villasukkamessuineen.

Suomen Latu on järjestänyt aikaisemmin Avantouinnin SM-kilpailujen nimellä kulkenutta tapahtumaa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Tärkeässä roolissa tapahtuman jatkumossa ovat olleet talviuintiyhdistykset ja monet muut paikalliset järjestävät tahot ympäri Suomea. Turussa juhlistetaan kilpailujen 30-vuotista taivalta gaalajuhlalla sekä erikoispalkinnoilla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Talviuinnin SM-kilpailut 1.-3.2.2019 Turku. Tutustu kilpailujen historiaan Talviuimari-lehdessä.