Suomenkielinen metsämörritoiminta täyttää 20 vuotta

29.02.2012|Ulkoile

Metsämörri on Ruotsista lähtöisin oleva ympäristökasvatusta ja luonnossa liikkumista edistävä toimintamuoto lapsille. Juhlavuoden kunniaksi Metsämörri kutsuu kaikki suomalaiset lapset metsään.

Tänä vuonna on kulunut 20 vuotta siitä, kun Suomen Latu aloitti lapsille suunnatun ympäristökasvatuksen ja luontoliikunnan toimintamuodon, metsämörritoiminnan. Juhlavuosi huipentuu syyskuussa vietettävään Metsämörrin juhlaviikkoon, jolloin kutsutaan kaikki lapset metsään leikkimään ja ulkoilemaan.

Juhlaviikkoa vietetään päiväkodeissa, harrustustoiminnassa ja kaikille avoimissa tapahtumissa. Lisätietoa tapahtumista löytyy juhlavuoden nettisivuilta, jotka aukeavat tänään osoitteessa www.metsamorri.fi. Karkauspäivänä julkaistaan myös Metsämörrin posti -lehti, joka toimitetaan 5 000 päiväkotiin. Lehti on luettavissa myös Metsämörrin www-sivuilta.

Metsämörri on satuhahmo, joka johdattaa lapset tutustumaan luonnon ihmeisiin. Metsämörritoiminnassa lapset oppivat viihtymään luonnossa omien kokemusten, elämysten ja aistien kautta. Vuodenaikojen vaihtelua seurataan leikkien, laulujen ja satujen johdattamina. Monipuolinen liikunta tapahtuu luonnon liikuntasalissa puissa kiipeillen, kannoilla ja kallioilla tasapainoillen ja lätäköissä hyppien.

Suomen Latu on kouluttanut yli 10 000 metsämörriohjaajaa ja vuosittain liki 50 000 lasta on toiminnassa mukana.  Lasta innostava ja lapsen mielikuvitusta ruokkiva toimintamuoto on saanut vankan jalansijan lasten päivähoidossa. Toimintaa toteutetaan myös Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä, muissa yhdistyksissä ja seuroissa sekä alakouluissa.

Metsämörrin 20-vuotista taivalta juhlivat yhdessä Suomen Ladun kanssa Suomen Metsäsäätio, opetus- ja kulttuuriministeriö, Meidän Perhe ja OP-Pohjola.

www.metsamorri.fi