Suomen "lumiukkoisin" kunta on Kitee

16.03.2021|Ulkoile Ulkona kuin Lumiukko -kampanja

Korona perui Suomen Ladun lumiukkotapahtumat – suomalaiset rakensivat siitä huolimatta yli 12 000 lumiukkoa.

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja päättyi sunnuntaina 14. maaliskuuta. Kampanjan päätapahtumat joudutiin peruuttamaan koronarajoitusten takia, mutta suomalaisten intoa lumiukkojen pyörittelyyn pandemia ei tappanut. 

Kolmen kampanjaviikon aikana Suomen Ladun kotisivuilla olevaan laskuriin oli kertynyt kaikkiaan 12 288 lumiukkoa, joka on neljättä kertaa järjestetyn kampanjan ennätysmäärä. 

“Lumiukkokampanjamme lisäsi omatoimista ulkoilua näin korona-aikana. Lisäksi ne ilahduttivat naapurustoja eri puolilla Suomea”, Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo.

Suomen “lumiukkoisin” kunta oli tänä vuonna Kitee, jossa rakennettiin kampanjan aikana kaikkiaan 1 299 lumiukkoa. Seuraavaksi eniten lumiukkoja pyöriteltiin Kouvolassa. Kolmanneksi eniten lumiukkoja tehtiin Humppilassa, joka oli samalla asukaslukuun suhteutettuna Suomen “lumiukkoisin” kunta.

Noin 50 000 suomalaista osallistui tämän talven kampanjaan ja lisäksi 20% suomalaisista oli kuullut kampanjasta (Taloustutkimus 3/2021). Kampanjan tunnettuus nousi viime vuodesta viisi prosenttiyksikköä.

Ulkona kuin lumiukko -kampanja järjestettiin tänä talvena neljättä kertaa. Viime vuonna lumeton talvi toi haasteita ja nyt koronapandemia pilasi kampanjan päätapahtumat. Takaiskuista huolimatta kampanja ollaan järjestämässä myös ensi vuonna helmi-maaliskuussa. 

suomenlatu.fi/lumiukko

Kommentit

Mainiota, me!

Mahtoiko juuri viimeisiin päiviin sattunut suojasää olla vaikuttimena onnistumiseen. Näin ainakin itse koin, kun ei karkeasta pakkaslumesta ilman erityisjärjestelyjä kykene tekemään

- 16.03.2021

Lumiukko

"Nyt oltiin ulkona kuin lumiukot."

- 16.03.2021

Yhteistyöllä

Ilmoitin 2⛄⛄lumiukkoa Kiteeltä. Niitä oli tekemässä myös pojan perhe Kouvolasta 🙂

- 16.03.2021

Kommentoi