Suomen Latu Kiilopää sai uuden keittiömestarin

20.10.2014|Ulkoile

Suomen Latu Kiilopää uudistaa ja vahvistaa organisaatiotaan.

Suomen Latu Kiilopää sai uuden keittiömestarin. Hän on Petri Lyytinen. Hän on ollut 25 vuotta ravintola-alalla Saariselällä. Lisäksi hän on toiminut alueella pitkään erilaisissa esimiestehtävissä. Lyytinen on tuttu muun muassa Riekonlinnasta ja Teerenpesästä.  Lyytinen aloittaa Kiilopään keittiössä marraskuun alusta.

"Ensi talvelle tulemme näkyvämmin tuomaan esille avainpalvelujamme. Upeat viikko-ohjelmat ja puitteet, joissa toimitaan, ovat ykkösjuttumme. Yksi merkittävä panostuksemme kohde on ravintolatoimintamme", Kiilopään johtaja Seppo Uski kertoo.

"Meille on tärkeää, että ammattimies saadaan tänne meille jatkamaan tätä uudistamista. Tulemme markkinoimaan kansainvälisille ja kotimaisille vahvasti meidän ravintolatoimintaamme", Uski jatkaa.

"Olemme hyvä kotiruokapaikka, jota tarjoillaan pääsalissa. Sen lisäksi tulemme kehittämään Pihvitupakammin A La carte -tuotantoa sekä Maahiskotaa, jossa tullaan pitämään erilaisia teemailtoja."

Petri Lyytisellä on jo omia ideoita ja visioita Kiilopään keittiöön ja ruokalistalle, mutta aluksi mennään talon ehdoilla. Ruokalistaa tullaan kehittämään.

"Ruuan laitossa lempiraaka-aineina ovat mahtavat paikalliset kalat. Ja tietysti poronliha. Yleensäkin pidän lappilaisista, puhtaista raaka-aineista", kertoo Lyytinen ruuanlaittomieltymyksistään.

"Lähiruokatermi ei ole ihan kuvaava täällä Lapissa, koska välimatkat ovat pitkiä. Kun meillä puhutaan lähiruosta se voi tarkoittaa myös Norjan Jäämerta, josta saamme lähiruokaa tarjottavaksi", pohtii keittömestari Petri Lyytinen.

Teksti: Inga-Briitta Magga