Suomen Latu aloittaa YT-neuvottelut henkilöstönsä määräaikaiseksi lomauttamiseksi

23.03.2020|Ulkoile

Neuvotteluiden tavoitteena on mukauttaa järjestön toimintaa vastaamaan pandemian tuomiin toiminnallisiin ja taloudellisiin haasteisiin.

Kuva: Markus Sirkka

Suomen Latu on tänään ilmoittanut aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut henkilökuntansa määräaikaiseksi lomauttamiseksi. Neuvottelut alkavat 31.3.2020.

Koronaviruspandemian takia Suomen Ladussa tarjolla oleva työ ja järjestön mahdollisuus tarjota työtä ovat vähentyneet tilapäisesti. Esimerkiksi kaikki kevään koulutukset ja tapahtumat on jouduttu perumaan tai siirtämään.

Neuvotteluiden tavoitteena on mukauttaa järjestön toimintaa vastaamaan pandemian tuomiin toiminnallisiin ja taloudellisiin haasteisiin.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä ovat kaikki Suomen Ladun toimiston ja ulkoilukeskusten työntekijät sekä Kiilopään johtaja. Lomautusten kesto on korkeintaan 90 päivää ja ne voivat olla joko kokoaikaisia tai osa-aikaisia.

Mahdolliset lomautukset on tarkoitus tehdä mahdollisimman pian neuvotteluiden päätyttyä.

Suomen Latu Kiilopäällä on käyty erikseen yhteistoimintaneuvottelut kohteen henkilökunnan tilapäiseksi lomauttamiseksi. Lomautukset alkavat Suomen Latu Kiilopäällä viikolla 14. 

Mahdollisten lomautustenkin aikana Suomen Latu viestii, kouluttaa ja innostaa jäseniensä lisäksi kaikkia Suomessa asuvia vastuulliseen ulkoiluun.

Kommentoi