Suomen Ladun Seikkailevat perheet -kiertue innostaa perheitä ulkoiluun ja hauskaan yhdessäoloon

18.08.2020|Ulkoile

Seikkailevat perheet on Suomen Ladun uusi perheliikunnan toimintamalli, jossa lapset ja aikuiset ulkoilevat yhdessä muiden perheiden kanssa omassa lähiympäristössään. Seikkailevat perheet -kiertue starttaa 22.8. Siilinjärveltä.

Kuva: Sampsa Sulonen

Kiertuetapahtumassa liikutaan ja seikkaillaan ja samalla tutustutaan paikkakunnalla alkavaan Seikkailevat perheet -toimintaan. Kiertuepaikkakunnat löydät täältä.

Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestävät yhteensä 10 perheliikuntatapahtumaa elo-lokakuussa. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti noin alle 10-vuotiaiden lasten perheille. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtumissa voi ilmoittautua mukaan Seikkailevat perheet -toimintaan.

”Perheiden yhteisen ulkoilun ja liikunnan merkitys on kasvanut erityisesti viime aikoina, mutta monet kaipaavat ideoita, tukea ja muiden perheiden seuraa ulkoiluun”, Suomen Ladun hankesuunnittelija Susanne Blomqvist kertoo.

Tapahtumissa on toimintapisteitä, joihin voi osallistua koko tapahtuman ajan. Lisäksi on mahdollisuus osallistua noin 45 minuutin pituiselle ohjatulle metsäretkelle. Tutuiksi tulevat niin vauhdikkaat kuin rauhallisemmatkin luontoliikuntamuodot, niinpä tapahtuma sopii kaikenlaisille liikkujille.

”Me Suomen Ladussa haluamme tukea lasten ja aikuisten yhdessäoloa ja auttaa perheitä löytämään oman tapansa liikkua luonnossa. Niinpä Seikkailevissa perheissä kaikki osallistuvat, myös aikuiset. Tämä aikuinen voi olla lapsen vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi”, Blomqvist kertoo.

Hauskan yhdessäolon lisäksi tapahtumissa etsitään seikkailupäälliköitä, eli innokkaita, innostavia ja vastuullisia aikuisia, jotka voisivat oman perheensä lisäksi ottaa myös muutaman muun perheen mukaan yhdessä ulkoilemaan. ”Nyt voivat kaikki aikuiset miettiä, kenessä olisi päällikköainesta, sillä kukapa ei seikkailupäällikön titteliä haluaisi”, Blomqvist naurahtaa. 

Lue lisää Seikkailevat perheet -toiminnasta

Kommentoi