Suomen Ladun retkeilykiertue tarjoaa turvallisia elämyksiä 13 paikkakunnalla

05.08.2020|Ulkoile

Koronapandemian takia keväällä peruttu Suomen Ladun retkeilykiertue starttaa 7. elokuuta Seinäjoelta. Luvassa tietoa retkeilystä ja turvallisia elämyksiä.

Retkeilykiertueen teemana on yön yli -retkeily. Kuva: Eeva Mäkinen

Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestävät elo-syyskuussa yhteensä 13 Rakastu retkeilyyn -kiertuetapahtumaa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niiden tarkoitus on innostaa uusia retkeilystä kiinnostuneita mukavan harrastuksen pariin.

Kiertue starttaa tänä perjantaina 7. elokuuta Seinäjoelta ja jatkuu lauantaina 8. elokuuta Vääksyssä. Muut kiertuepaikkakunnat löydät täältä.

"Koronapandemia on tehnyt retkeilystä tänä kesänä supersuosittua, ja moni ensikertalainen on uskaltautunut metsään. Retkeilykiertueen teemana on yön yli -retkeily, joten tarjoamme vinkkejä erityisesti aloitteleville retkeilijöille seuraavaa askelta varten", Suomen Ladun retkeilyvastaava Juhani Lehto kertoo. 

Retkeilykiertueella pääsee kokeilemaan muun muassa teltan pystytystä ja tutustumaan riippumattoihin ja muihin majoitteisiin. Samalla voi tutustua erilaisiin retkeilyvarusteisiin, kuten Hokan erityiskeveisiin vaelluskenkiin testiradalla. Luvassa on myös tietoa jokamiehenoikeuksista ja paikallisia retkeilyvinkkejä.

Tapahtuma sopii koko perheelle, sillä tarjolla on myös vaahtokarkkien paahtamista nuotiolla. Kiertuetapahtuma on osallistujille maksuton.

Kiertue on toteutettu yhteistyössä Scandinavian Outdoorin ja Hoka One Onen kanssa.

suomenlatu.fi/rakasturetkeilyyn

Kommentoi