Suomen Ladun koronalinjauksiin ei muutoksia

14.05.2020|Liikuttaja: Kaikki uutiset Ulkoile

Suomen hallituksen ilmoitus rajoitteiden purkamisesta mahdollistaa pienet kokoontumiset jo kesällä. Suomen Ladun järjestötason tapahtumia ei kuitenkaan pidetä touko-heinäkuun aikana.

Kuva: Panu Könönen

Suomen Ladun hallituksen päätös kaikkien tapahtumien peruuttamisesta, siirtämisestä tai etätapahtumiksi muuttamisesta aina heinäkuun loppuun saakka on edelleen voimassa, vaikka Suomen hallitus onkin päättänyt alkaa purkaa rajoituksia hallitusti. Suomen Latu pysyy kuitenkin alkuperäisessä päätöksessään, eikä järjestä tapahtumia kesän aikana. Kaikki tapahtumat ja koulutukset tullaan perumaan, järjestämään etänä tai siirtämään myöhemmin pidettäväksi. 

Isompien tapahtumien ja kiertueiden siirtämiseen ja peruuttamiseen liittyvät järjestelyt on jo tehty, joten päätöksiä niiden suhteen ei enää avata. Lisäksi Suomen Latu haluaa toimia varovaisuusperiaatteen mukaisesti, koska toiminnassa on mukana paljon riskiryhmiin kuuluvia. 

Kannustamme edelleen kaikkia suomalaisia nauttimaan ulkoilusta ja luonnosta – vastuullisesti ja omatoimisesti. Suomen Ladun etiketti koronapandemian aikaiseen ulkoiluun on yhä ajankohtainen ja löytyy täältä.

Suomen hallituksen linjaus mahdollistaa jäsenyhdistysten toiminnan aloittamisen

Vaikka nyt julkistetut uudet viranomaisten linjaukset eivät vaikuta järjestötason toimintaamme, niin jäsenyhdistyksille uusi tilanne mahdollistaa normaalitoiminnan osittaisen käynnistämisen jo kesällä. 

Suomen Latu pyytää yhdistyksiään harkitsemaan tarkasti toiminnan aloittamiseen liittyviä kysymyksiä ja riskejä.

Mikäli jäsenyhdistyksemme päätyy toteuttamaan kesällä toimintaansa, niin on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten suositukset osallistujamääristä, osallistujien iästä, turvaväleistä ja hygieniasäännöksistä. 

Olemme koonneet yhdistysten käyttöön valtioneuvoston ja muiden ulkoilujärjestöjen laatimia ohjeistuksia turvallisen toiminnan aloittamiseen.

Tässä tärkeimmät Suomen Ladun yhdistyksiä koskevat valtioneuvoston ohjeet:

  • Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen.
  • Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.
  • Hallitusti ja asteittain avataan 1.6. alkaen myös harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat sekä järjestöjen kokoontumistilat.
  • Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti. 
  • 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. 
  • Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa.

Lue lisää: Suomen Uima- ja hengenpelastusliitto on laatinut ohjeet uimarannoille ja uintiharrastusta varten. 

Lue lisää: Melonta- ja soutuliitto on laatinut ohjeet melontaa varten.

Lue lisää: Aluehallintoviraston ohjeet kokoontumisrajoituksiin liittyen.

Lue lisää: Olympiakomitean ohjeistus.

Kommentoi