Suomen Ladun jokamieskiertue jatkuu syksyllä

21.08.2013|Ulkoile

Suomen Ladun jokamieskiertue jatkuu syyskuussa. Luvassa on taas tiukkaa asiaa ja vapaata keskustelua jokaisen mahdollisuudesta liikkua ja oleskella luonnossa.

Tänä kesänä jokamiehenoikeudet olivat jälleen otsikoissa "marjasodan" takia.  MTV3:n tekemän tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista ei sallisi muiden kansalaisuuksien käyttää jokamiehenoikeuksia.

Olemmeko me suomalaiset itsekkäitä? Kuka saa tehdä ja mitä jokamiehenoikeuksilla?

”Jokamiehenoikeudet koskevat kaikkia Suomessa asuvia ja oleskelevia, kansalaisuudesta riippumatta”, kertoo asiantuntija Anne Rautiainen Suomen Ladusta.

”Suomen lain edessä jokainen on yhdenvertainen, oli sitten kyseessä aasialainen, lappeenrantalainen tai ivalolainen marjanpoimija”, Rautiainen muistuttaa.

 Kesän jokamieskiertueella yleisöä kiinnosti erityisesti se, kuinka lähellä toisen rantaa saa meloa ja millaisten oksien keruu kuuluu jokamiehenoikeuksiin.

Suomen Ladun jokamieskiertueen tilaisuuksissa keskustellaan jokamiehenoikeuksista ja suomalaisten suhteesta niihin. Tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat kaikkein kiperimpiinkin kysymyksiin.

Jokamiehenoikeuksien kiertue kattaa yhteensä 20 tilaisuutta eri puolilla Suomea. Syksyn ensimmäinen tilaisuus järjestetään maanantaina 2.9.2013 klo 18–20 Sodankylässä.

Keskustelutilaisuuksissa puhutaan jokamiehenoikeuksien luonteesta ja käsitellään aihetta maankäytön ja erilaisten harrastusten näkökulmasta. Lisäksi käydään keskustelua paikallisista pulmatilanteista ja vastataan osallistujien kysymyksiin.

Kiertueen pohjana on ympäristöministeriön syksyllä 2012 julkaisema Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella -opas. Kaikissa tilaisuuksissa ovat paikalla oppaan toimittanut asiantuntija Anne Rautiainen Suomen Ladusta ja johtaja Markku Tornberg Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta.

Kiertueen yhteistyökumppaneina toimivat Gasum, Elfving ja Erätukku.

Lisätiedot ja kiertueaikataulu