Seikkailevat perheet -toiminta ehdolla #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi

10.11.2022|Ulkoile

Suomen Ladun Seikkailevat perheet -toiminta on ehdolla Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi. Voittaja palkitaan marraskuun lopussa Brysselissä.

Euroopan komission  #BeActive -palkinnoilla halutaan palkita toimijoita liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi tehdystä työstä Euroopassa sekä nostaa esiin hyviä käytäntöjä, organisaatioita ja toimijoita.

Euroopan unionin innovoinnista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel on kutsunut kaikki 12 finalistia Brysselissä 28.11.2022 järjestettävään palkintogaalaan, jossa jokaisen kategorian voittaja palkitaan 10.000€ tunnustuksella.  

#BeActive -palkintokategorioita on yhteensä neljä: #BeActive Education Award, #BeActive Workplace Award, #BeActive Local Hero Award ja #BeActive Across Generations Award. Suomen Ladun Seikkailevat perheet -toiminta on ehdolla Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi.

Seikkailevat perheet on Suomen Ladun vuonna 2019 aloittama perheliikunnan toimintamalli

Seikkailevat perheet on 2019 aloitettu perheliikunnan toimintamalli, jossa perheet ulkoilevat ja liikkuvat yhdessä osana Suomen Ladun jäsenyhdistyksen toimintaa. Kohderyhmänä ovat alle 10-vuotiaat lapset ja heidän lähipiirinsä. Tärkeintä Seikkailevat perheet -toiminnassa on aikuisten ja lasten yhteinen hauska ja kiireetön liikunta ja ulkoilu.

"Seikkailevissa perheissä kaikki osallistuvat, myös aikuiset. Yhdessä seikkaillen löydetään uusia ulkoilumahdollisuuksia omassa lähiympäristössä, toiset perheet tulevat tutuiksi ja koetaan uudenlaista yhteisöllisyyttä", kertoo Seikkailevat perheet -vastaava ja ulkoilunsuunnittelija Susanne Blomqvist

Seikkailevat perheet -toimintaa on eri puolilla Suomea ja sitä toteuttavat paikallisesti Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja niiden yhteistyötahot. Toimintaa ohjaavat lasten omat vanhemmat, isovanhemmat ja muut lapsille läheiset aikuiset. Koska toiminta toteutetaan vapaaehtoispohjalta, on osallistuminen perheille maksutonta.

Seikkailevat perheet -toiminta on valittu kolmen finalistin joukkoon Euroopan komission #BeActive Across Generation Awards -pääpalkinnon saajaksi. Muut finalistit ovat ASP Asilo Savoia Italiasta ja Univerza V Ljubljani Sloveniasta.