Sandelsin syysjotos Iisalmella

19.08.2010|Ulkoile

Reserviläisurheiluliitto kutsuu Suomen Ladun jäseniä 40. valtakunnalliseen syysjotokseen. Sandels Syysjotos kilpaillaan Iisalmella 17.-19. syyskuuta.

 

Sandels Jotos on perinteikäs maanpuolustushenkinen suunnistusvaellus, jonka perustarkoituksena on osallistujien maastotaitojen ja fyysisen kunnon kohentaminen sekä sotilaallisten taitojen ylläpitäminen.

 

Jotos on tarkoitettu kaikille 15 vuotta täyttäneille miehille ja naisille. Tänä vuonna kilpailtava 23. Sandels Jotos on saanut kunnian toimia Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallisena syysjotoksena ja liiton 40-vuotisjuhlajotoksena.

Jotosreitti sisältää suunnistusta, ammuntaa sekä erilaisia rastitehtäviä, jotka mittaavat sotilaallisten taitojen lisäksi yleishyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Sandels Syysjotos 2010 kilpaillaan kahdessa sarjassa:

  • Perinteisen Sandels Jotoksen säännöin kilpailtava Sandels-sarja on kaksipäiväinen suunnistusvaellus, jonka kokonaispituus on n. 25 km ja sisältää n. 15 rastitehtävää. Osallistujilla on täysi ylläpito jotoksen aikana, sisältäen majoituksen puolijoukkueteltoissa, kaksi lämmintä ateriaa, kahvin lähtöpaikalla sekä aamupalan. Sandels-sarja on oikea niille, jotka haluavat kilpailla hieman rennommin ja pitävät ennen kaikkea jotoksen leppoisasta tunnelmasta ja samanhenkisten ihmisten seurasta.

  • Sandels Syysjotoksen varsinainen sotilastaitokisa käydään Döbeln-sarjassa. Tämä kolmipäiväinen haastava jotos kilpaillaan Reserviläisurheiluliiton virallisin säännöin. Reitin kokonaispituus on n. 35 km, sisältäen n. 25 rastitehtävää. Kukin partio kuljettaa tarvitsemansa varusteet ja majoitusvälineet mukanaan koko jotoksen ajan. Döbeln –sarja sopii kovia haasteita kaipaaville, todellisille kisaajille

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Reserviläisurheiluliiton sivuilta.