Rullaluistellen Suomen halki

16.04.2011|Ulkoile

FinLine on matkaluistelutapahtuma, jossa luistellaan maisemista ja tunnelmasta nautiskellen ennalta valmisteltu ja ”nuotitettu” reitti kesäisessä Suomessa.

FinLine on matkaluistelutapahtuma, jossa luistellaan maisemista ja tunnelmasta nautiskellen ennalta valmisteltu ja ”nuotitettu” reitti kesäisessä Suomessa. Tapahtuman järjestää Katukiitäjät-rullaluisteluseura. 

Tapahtumassa on mukana monentasoisia luistelijoita, eritasoiset vauhtiryhmät antavat mahdollisuuden luistella juuri itselle sopivaa vauhtia. Mukana etenee huoltobussi, jossa kulkevat matkatavarat. Bussi antaa myös mahdollisuuden valita luistelupäivien määrän ja päivittäisten luisteluosuuksien pituuden oman kunnon, mielialan ja sään mukaan. 

Tänä kesänä FinLine luistellaan 20. kerran. Luistelureitti kulkee Sinistä tietä pitkin alkaen idästä, Tohmajärven Niiralasta, päättyen Vaasaan. Päivittäinen luistelumatka on keskimäärin 60–90 kilometriä. Yhteensä 575 kilometrin reitti luistellaan 1.7.–9.7. 2011. 

FinLine-tapahtuma on hyvä esimerkki rullaluistelun uudistumisesta ja monipuolistumisesta: rullilla voi luistella tiukasti kilpaillen, leppoisasti retkeillen tai nuorekkaasti freestyle-hengessä temppuillen. Lajin ohella myös välineet ovat kehittyneet. Kellarin nurkassa pölyttyvät viime vuosituhannen epämukavat, kovamuoviset rullaluistimet voi jo unohtaa – nykyaikainen rullaluistin on pehmeä, mukava, nopea ja turvallinen.

Rullaluistelun ovat löytäneet myös varttuneet aktiivikuntoilijat. Rullien päällä nivelet eivät rasitu samaan tahtiin kuin vaikkapa juostessa. Myös talvisen retkiluistelun suosio näkyy jo rullaluisteluseuroissa. Yhä useampi luistelee Suomessa läpi vuoden: talvisin jäillä retkeillen, kesäisin rullilla nautiskellen. 

Suomen pyörätieverkosto ja maaseudun harvakseltaan liikennöidyt maantiet tarjoavat hyvät puitteet rullaluistelulle. Parhaat reitit ja luisteluseuraa löytää oman alueen rullaluisteluseurasta.

Lisätietoa tapahtumasta: www.katukiitajat.fi

Lue FinLine-matkapäiväkirja ja katso video

”Heti ensimmäisessä isossa alamäessä viime talven roudan aiheuttama pitkittäishalkeama aiheutti kahden venäläisen kaatumisen. Tilanteesta selvittiin naarmuilla”, kirjoittaa Tapio Laakso matkapäiväkirjassaan.

> Lue matkapäiväkirja Latu & Polku -lehden sivuilta
> Katso video FinLine-tapahtumasta