Retkeilyn ABC on retkeilijän kattava tietopaketti

03.05.2016|Latu&Polku Ulkoile

Kevätauringon lämmittäessä talven jälkeen heräävä luonto houkuttaa retkelle. Jos mieltä askarruttavat retkeilyyn liittyvät kysymykset, hyviä vastauksia tarjoaa Retkeilyn ABC.

Retkeilyn ABC on retkeilijän tietopankki, niin lähiluonnossa kulkevalle kuin kokeneemmallekin vaeltajalle. Huolellinen suunnittelu on tärkeä osa onnistunutta retkeä. 

Retkeilyn ABC:hen on kerätty paljon retkeilytietoa ja sen sisältö on muotoutunut käyttäjien toiveiden pohjalta. Apua löytää olitpa sitten suunnittelemassa retkeä lasten kanssa tai lähdössä vaellukselle.

Vai tarvitsetko tietoa majoitteista, rinkoista tai makuualustoista? Entä retkiruoka – miten eväät pakataan tai mitä on huomioitava ruoanlaitossa maastossa? Lähiluonnossa kulkevalle vinkkejä antaa lähiretkiopas, pidempää vaellusta suunnitteleva voi tarkastella vaikka varusteluetteloita. Turvallisuusasioita on myös tärkeää miettiä ennen retkeä.

Retkeilyn ABC:ssa on tietoa jokamiehenoikeuksista sekä ympäristöä säästävästä tavasta retkeillä.

Retkeilyn ABC:n sisältöä tuottavat retkeilyn ja luontoliikunnan asiantuntijat Metsähallituksesta, Suomen Ladusta sekä Suomen Partiolaisista. Retkeilyn ABC on osa suosittua Luontoon.fi-sivustoa, jossa esitellään luonnossa liikkujille noin 300 Metsähallituksen hallinnoimaa retkikohdetta.

Retkeilyn ABC –sivut löytyvät osoitteesta luontoon.fi/retkeilynabc.

Kommentoi