Retkeilijän vinkkipankki Retkeilyn ABC on uudistunut

26.11.2019|Ulkoile

Suomen Ladun, Suomen Partiolaisten ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhdessä tuottamasta Retkeilyn ABC-osiosta löytyy kattavasti tietoa retken suunnittelusta, varusteista, majoittumisesta ja muista retkitaidoista. ABC-osiota on nyt uudistettu ja järjestelty helpommin käytettävään suuntaan.

Ulkoilun ja retkeilyn asiantuntijat, Suomen Latu ja Partiolaiset, sekä Metsähallituksen Luontopalvelut ovat tuottaneet Retkeilyn ABC:n materiaaleja osana suosittua Luontoon.fi-verkkopalvelua jo vuosien ajan. Lisääntyneen retkeilyn ja ulkoilun myötä nousi tarve vinkkien viilaamiselle, jotta ne palvelisivat nykyajan retkeilijää mahdollisimman hyvin.

Retkeilyn ABC-osiota on uudistettu syksyn aikana. ABC:n etusivulle on koottu teemoja, joita klikkaamalla löytyy helposti retkitietoa eri tarpeisiin, lähditpä sitten päiväretkelle, ensimmäiselle yön yli retkelle tai ensimmäiselle vaellukselle. ABC-osiosta löytyy vastauksia muun muassa vastuulliseen retkeilyyn, tulentekoon, turvallisuuteen ja majoittumiseen. Lisäksi löytyy valmiita varustelistoja ja retkiruokaohjeita. Sivustolle on lisätty myös lyhyitä havainnollisia ohjevideoita sekä retkeilyaiheisia artikkeleita.

Retkeily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista

Suomen Ladun tuore tutkimus kertoo, että retkeily on yksi aikuisten suosituimmista liikuntamuodoista. Kaksi kolmasosaa suomalaisista on retkeillyt viimeisen vuoden aikana. Retkeilyn suosio näkyy myös kansallispuistojen ja muiden retkikohteiden lisääntyneissä käyntimäärissä sekä Suomen Ladun ja Partiolaisten jäsenmäärissä.

Retkeilytutkimuksen mukaan yleisin syy siihen miksi viimeisen vuoden aikana ei oltu retkeilty, oli ajan puute. Lisäksi retkiseuran, retkeilytaitojen tai sopivien varusteiden puute olivat varsin usein mainittuja syitä retken toteutumatta jäämiselle. Suomen Latu ja Partiolaiset ohjaavat retkeilytaidoissa, mutta vinkkejä ja tietoa voi hakea myös Retkeilyn ABC:n kautta.

Verkkopalvelun kehitystyö jatkuu edelleen ja retkeilytietoutta päivitetään myös Luontoon.fi:n ruotsin- ja englanninkieliseen osioon.

luontoon.fi/retkeilynabc