Rakastu talviuintiin – Luvassa viileitä tapahtumia!

07.01.2021|Rakastu Talviuintiin Ulkoile

Suomen Latu kannustaa ihmisiä aloittamaan uuden vuoden talviuinnin parissa Rakastu talviuintiin -viikolla 11.1.-17.1.2021.

Viikon aikana järjestetään tapahtumia ympäri Suomen sekä jaetaan tietoa talviuinnista. Tapahtumat löytyvät kampanjasivuilta.

Rakastu talviuintiin -viikon tarkoituksena on houkutella lajin pariin uusia harrastajia ja madaltaa talviuinnista kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji. Viikon aikana jaetaan tietoa talviuinnin harrastamisesta sekä talviuintivarusteista. 

Talviuintitunnelmia kannustetaan jakamaan #rakastutalviuintiin-tunnisteella Facebookissa ja Instagramissa, ja sykähdyttävin talviuintikuva palkitaan talviuintivarusteilla. 

Rakastu talviuintiin -tapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen harrastuksen saloihin. Rohkeimmilla osallistujilla on mahdollisuus pulahtaa kylmään veteen konkareiden kanssa. Mukaan pääsee varustautumalla pyyhkeellä, sukilla tai jalkineilla ja uima-asulla. Tapahtumat järjestetään turvallisuus huomioiden.

Miksi kokeilla talviuintia?

Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttelevat talviuinnin äärelle kaikenikäisiä uimareita. 

“Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua”, Suomen Ladun aikuisliikunnan asiantuntija Hanna Okkonen kertoo. 

“Poikkeuksellisen talviuintikauden aikana useat harrastajat ovat kokeneet talviuinnin myös merkittävänä henkisenä voimavarana.”

Myös lapset voivat huoletta tutustua lajiin aikuisten valvonnassa.

Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä. Talviuintiin tarkoitettuja neopreenijalkineita ja -käsineitä löytyy urheiluvälineliikkeistä.

Suomen Latu toimii talviuinnin asiantuntijana sekä edistäjänä Suomessa. Talviuintia harrastetaan 53 jäsenyhdistyksessä ympäri Suomen. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on Suomessa yhteensä 249. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia asioita ja vinkkejä talviuintiin löytyy Suomen Ladun nettisivuilta. 

suomenlatu.fi/rakastutalviuintiin
suomenlatu.fi/talviuinti