Pysäköi oikein ja ota huomioon muut tienkäyttäjät

03.06.2020|Liikuttaja: Kaikki uutiset Ulkoile

Suomen Latu on julkaissut retkeilijän pysäköintietiketin. Etiketti opastaa, miten pysäköit retkellä oikein ja otat huomioon myös muut tienkäyttäjät.

Silloin kun pysäköinti sujuu, siihen tuskin kiinnittää edes huomiota. Kun se ei suju, aiheutuu haittaa ja mielipahaa. Pysäköinnistä tien vieressä ja levennyksillä samoin kuin pysäköintipaikoillakin säädetään laissa. Keskeiset pysäköintiin liittyvät asiat ja hyvät tavat on syytä muistaa myös retkelle tai marjaan lähtiessä.

Pidemmällä oleville ulkoilualueille tai luontokohteisiin mennään usein autolla. Tiet ovat tärkeitä alueen asukkaiden arjessa ja yksityisteitä ylläpitävät osakkaat. Keväällä, mutta myös muina vuodenaikoina metsissä ja pelloilla tehdään paljon maa- ja metsätalouden töitä. Siksi on todella tärkeää muistaa jättää auto aina niin, että työt ja alueen asukkaiden liikkuminen eivät esty huolimattoman pysäköinnin takia. 

Pysäköintietiketti

Näin pysäköit oikein ja otat huomioon muut tienkäyttäjät.

  1. Jos ulkoilualueella tai uimarannalla on osoitettu pysäköintipaikka, käytä ensisijaisesti sitä ja kävele loppumatka. Turvallisuus lisääntyy ja liikenne pysyy sujuvana.
  2. Pysäköi aina niin sivuun pientareelle tai levikkeelle, että ohitse mahtuu ajamaan pelastusajoneuvolla ja leveälläkin työkoneella.
  3. Älä tuki risteyksiä tai maa- ja metsätalouskoneiden käytössä olevia liittymiä. Muista, että koneiden kääntösäde on suuri.
  4. Noudata yksityisteillä ja muualla liikennemerkeillä osoitettuja määräyksiä. Kävellä ja pyöräillä voit vapaasti muualla kuin  pihapiireissä.

Lataa etiketin tulostettava versio tästä (PDF).

Kommentoi