Pyhät Polut vesille

23.03.2011|Ulkoile

Viime kesänä aloitetut Pyhät Polut -vaellukset olivat suuri menestys. Imatran ja Enonkosken reitillä patikoi yli 200 henkeä. Menestys jatkui Joensuu -Enonkoski -hiihtovaelluksilla viime talvena. Nyt kokeillaan melontavaelluksia pyhinvaellusteemalla Pihlajaveden ja Haukiveden maisemissa Savonlinnasta Enonkoskelle.

Kuuden vuorokauden vaelluksella melontamatkaa kertyy 120 km. Ensimmäiselle testivaellukselle otetaan 20-30 melojaa.  

Melonta alkaa Savonlinnasta maanantaina 25.7.; ensimmäisenä päivänä melotaan kaupungin ympäri ja koetaan Olavinlinnan virtaukset. Kuuden päivän melontareitti kulkee  muun muassa Pihlajaveden saaristossa, jota on mainostettu maailman kauneimmaksi sisävesisaaristoksi - onhan se täynnä pikku saaria, salmia, niemiä ja ihastuttavia lahukoita. On jopa ihme, jos melojat eivät tapaa retkensä aikana norppia,  joita on tuolla alueella eniten koko maailmassa.  Melontapäivinä tutustutaan Saimaan nähtävyyksiin ja ihmisiin, istutaan nuotiolla paistamassa itse pyydettyjä kaloja ja keittämässä nokipannukahveja. Joka päivä tietysti uidaan ja saunotaan.

Yksi päivä pyhitetään Linnansaaren kansallispuistoon tutustumiseen. Siellä myös yövytään keskellä vehreää saaristoa.

Lauantaina 30.7. melontaryhmä siirtyy kohti Enonvettä ja käy luostarissa, josta jatkaa illansuussa Enonkosken Kievariin. Vaelluksen viimeinen kohokohta on yömelonta ja iltanuotio keskellä Enonselkää. Sunnuntaiaamuna tehdään lyhyt aamupatikointi Pyhät Polut -vaellusreitille ja siirrytään sitten klo 10.00 päätösmessuun Enonkosken kirkkoon.

Vaelluksen pääoppaana on pastori Antti Yli-Opas ja melontaoppaana Olli Malve. Vaelluksen hinta on 585 euroa. Hinta sisältää täysylläpidon eli mm. majoituksen vähintään retkitasoisessa majoituksessa, päivällisen, aamiaisen, retkieväät jokaisena päivänä ja retkikahvit sekä opastuksen, aamu- ja iltahartaudet, messut ja muun ohjelman. Hintaan sisältyy myös kajakin vuokra. Mikäli osanottajalla on oma kajakki (siis hyvin kulkeva kanootti - ei inkkari), vähennetään osanottomaksusta 85 euroa.

Pyhät Polut ry on perustettu joulukuussa 2009. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pyhiinvaellus- ja muuta vaellusharrastusta Itä-Suomessa edistämällä kirkkojen ja muiden yhteisöjen ja yksityisten välistä ekumeenista yhteyttä sekä edistää vaellusreittien kesä- ja talvikäyttöä.

Lisätietoja:
Tuomo Jantunen
varapuheenjohtaja
Puh. 0400 417 272
www.pyhatpolut.fi