Polkujuoksuun voi nyt tutustua ohjatusti 10 paikkakunnalla

03.06.2016|Ulkoile

Suomen Latu järjestää aloittelijoille suunnattuja polkujuoksulenkkejä kesän aikana.

Polkujuoksun suosio on kasvanut viime vuosina rajusti. Tämä on näkynyt niin harrastajayhteisöjen syntynä, loppuunmyytyinä tapahtumina ja kuin laajana varustekehityksenäkin.

Suomen Ladun tavoitteena on edistää polkujuoksun harrastamista jäsenyhdistyksiin perustettujen polkujuoksuryhmien kautta. Vapaaehtoisten ohjaajien vetämät polkujuoksuryhmät sopivat aloittelijoille.

“Kesän yhteislenkeillä tutustutaan kymmenellä eri paikkakunnalla paikalliseen luontoon ja polkuverkostoon, opetellaan juoksutekniikkaa ja perehdytään lajin varusteisiin,” kertoo Hanna Okkonen Suomen Ladusta.

“Polkujuoksu on juoksulajina aloittelijaystävällinen, sillä pehmeä alusta rasittaa jalkoja vähemmän kuin asfaltti. Monipuolinen vaihteleva maasto tarjoaa myös haastetta koko keholle. Polkujuoksu kehittää kestävyyttä, ketteryyttä ja tasapainoa”, Okkonen lisää.

Polkujuoksussa olennaista on myös ympäröivä luonto. Sen tuoksut, äänet ja maisemat rauhoittavat mieltä ja vetävät lenkkipolulle yhä uudestaan.

Suomen Ladun polkujuoksuryhmät toimivat seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Haapavesi, Helsinki, Kerava, Kouvola, Mikkeli, Suonenjoki, Tampere, Tornio ja Vantaa.

Suomen Latu toteuttaa polkujuoksutoimintaa yhteistyössä Salomonin ja Garminin kanssa.

Polkujuoksuryhmistä löytää lisätietoa:
www.suomenlatu.fi/polkujuoksu