Pirkan Hiihto on peruttu

26.02.2014|Ulkoile

Suomen Ladun valtakunnallinen laturetki, Suomen vanhin massahiihto, Pirkan Hiihto jouduttiin peruuttamaan lumenpuutteen takia.

 Vuonna 1955 aloitetun Pirkan Hiihdon pitkään historiaan tulee katkos, kun Suomen vanhin laturetki joudutaan ensimmäisen kerran peruuttamaan. Lumet ovat reitin varrella niin vähissä, että suunnitelmista Pirkan Hiihdon järjestämisestä edes lyhennetyllä reitillä joudutaan luopumaan. Myöskään seuraavan lauantain omahuoltoista Reppu-Pirkkaa ei tänä vuonna järjestetä.

"Todella harmillista, mutta luonnon oloille ei järjestäjä voi mitään. Hiihdon ystävien kannalta tilanne on muutenkin ikävä, kun sekä hiihdon harrastajamäärät että Pirkan Hiihdon osanottajamäärät ovat olleet viime vuosien hyvinä lumitalvina selvässä kasvussa", toteaa Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

"Ensi vuonna Pirkan Hiihto täyttää 60 vuotta. Ja valmistelut tähtäävät nyt sinne.  Uskomme, että juhlahiihto voidaan toteuttaa silloin arvoisissaan puitteissa."

Pirkan Hiihdon historian ensimmäiset vähälumiset talvet tulivat 1970-luvulla, kun vuosien 1973 ja 1975 Pirkan Hiihtoja edelsivät mittavat lumetustalkoot. Seuraavan kerran lumet olivat vähissä vuonna 1989 ja etenkin 1990, jolloin lähtö- ja maali siirrettiin Jämille ja reittiä jouduttiin lyhentämään 70 kilometriin. Viimeksi ylimääräistä työtä tarvittiin vuosina 2007 ja 2008. 

"Kaikkina aiempina vaikeina vuosina lunta on ollut edes jossain latu-uralle kerättäväksi. Nyt tapahtuma pitää ensimmäisen kerran perua, kun lunta ei yksinkertaisesti ole", Syrjänen toteaa.

Kaikki ennakkoilmoittautuneet siirretään automaattisesti ensi vuoteen. Hiihdon peruuntuessa Pirkan Kierros koostuu tänä vuonna kolmesta osatapahtumasta Pirkan Pyöräilystä, Pirkan Soudusta ja Pirkan Hölkästä.

Pirkan Hiihdon sivuille...