Parasta juuri nyt: Pulkkamäki

13.02.2012|Ulkoile

Vuoden ensimmäinen Latu & Polku -lehti ilmestyy tänään. Ystävänpäivän ja talviloman lähestyessä suosittelemme kaikille pulkkamäkeä. Posket punaisiksi!

PULKKAMÄESSÄ pääsee kokemaan todellista ulkoilun iloa ja vauhdin hurmaa. Mitä useammin mäen päälle kapuaa, sitä paremmalla syyllä touhua voi kutsua myös liikunnaksi. Laskuvälineitä löytyy mitä erilaisimpia liukurista snowtubeen ja wuuuffiin, mutta monen mielestä perinteinen pulkka on edelleen nopein ja helpoin ohjata. Tieteellistäkin näyttöä on: partiolaiset testasivat asian Kuningaskuluttajassa.

kuningaskuluttaja.yle.fi
 

SUOMEN PISIN pulkkamäki on Saariselällä ja se alkaa Kaunispään laelta. Ihan heti ei takaisin tarvitse lähteä kiipeämään, sillä liuku loppuu vasta 1,2 kilometriä alempana Saariselän keskustan tuntumassa.  Saariselällä kisataan 8.–10. maaliskuuta järjestyksessään toiset Pulkkamäen MM-kilpailut. Lähes kaikki sarjat lasketaan peruspulkalla, mutta pelle pelottomat voivat kiitää tuunatuilla versioilla erillisessä sarjassa – kunhan laskuväline on turvallinen.

saariselka.fi/pulkkamaenmm
 

Teksti: Minna Ala-Kyyny