Pakkanen ei haittaa talvipyöräilijää

20.01.2014|Ulkoile

Lumi ja sen myötä alkava hiihtokausi on antanut odottaa itseään tänä vuonna erityisesti eteläisessä Suomessa. Pyöräilemään pääsee kuitenkin läpi talven.

Talvipyöräily on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja yhä useampi vaihtaa pakkasten alettua nastat alle. Talvipyöräily ei oikeastaan poikkea pyöräilystä muuten kuin varusteiltaan.

Pukeutumisessa kannattaa noudattaa kerrospukeutumisen periaatteita. Tärkeintä on suojautua viimalta, joten kuorikerroksen tulee olla tuulenpitävä. Kylmää satulaa vasten kannattaa olla riittävän lämmin kerros.

”Hiihtotakeissa on usein pitkät hihat, joita kaivataan myös pyöräilyssä, varsinkin jos ajoasento on sporttinen. Kasvot, sormet ja varpaat kylmettyvät helposti, joten ne kannattaa suojata hyvin”, sanoo Suomen Ladun liikuntakoordinaattori Juhani Metsäpelto.

Nastarenkaat lisäävät turvallisuutta, mutta pakkaskeleillä pärjää ilmankin. Liukkautta on lähinnä nollakelillä.

Työmatkojen lisäksi talvipyöräilyä voi harrastaa luonnossa. Vähälumisina talvina pyöräily sopii hyvin vaihtoehdoksi hiihdolle. Tallautuneillakin poluilla riittää pitoa, ja kovin juurakkoista polkua lumikerros saattaa jopa tasoittaa.

Metsäpelto kävi fiilistelemässä talvista luontoa pyörän selästä Espoon keskuspuistossa. Katso vauhdikas video, joka muistuttaa huomioimaan myös muut poluilla liikkujat.